AZ Onder 17 wint in Friesland

AZ Onder 17 wint in Friesland

Gepubliceerd op 14 december 19, 16:20

HEERENVEEN- AZ Onder 17 heeft zich geplaatst voor de kampioenspoule. De formatie van trainer Kenneth Goudmijn moest op bezoek bij sc Heerenveen deelname afdwingen en deed dit overtuigend. De Friezen werden met 1-5 verslagen. 

Na het 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag van vorige week moest AZ winnen van de Friezen om zich op eigen kracht te plaatsen voor de kampioenspoule. De intenties waren van meet af aan duidelijk door het vlijmscherpe begin van de Alkmaarders. 

Moeilijke hoek
Na ruim een kwartier sloeg AZ toe. Yusuf Barasi kapte zijn tegenstander uit en schoot uit een moeilijke hoek knap raak. De score werd niet veel later flink uitgebreid. Myron van Brederode scoorde met een van richting veranderd schot, waarna Abdu Kader Touré in de omschakeling voor een 0-3 ruststand zorgde.

Koelbloedig
Kort na de pauze gooide Van Brederode het duel in het slot. De AZ’er profiteerde van balverlies in de Friese defensie en was koelbloedig voor het doel: 0-4. De bezoekers liepen in de slotfase verder uit via Levi de Wilde, waarna de thuisploeg ook nog iets terug deed. Het duel werd echter geenszins spannend.

Goudmijn: ‘Zeven wedstrijden ongeslagen'
“Ik ben blij dat we de kampioenspoule hebben gehaald”, vertelde Goudmijn. “Het moest vandaag gebeuren en de jongens hebben dat goed uitgevoerd. We zijn nu al zeven wedstrijden ongeslagen. Hoewel we er wat meer hadden moeten winnen is te zien dat de jongens goed bezig zijn. Daar moeten we na de winterstop op voortborduren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen Onder 17 – AZ Onder 17 1-5 (0-3)

Opstelling AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Loek Postma, Wouter Goes (60. Jari van der Lippe), Nigel Owusu (79. Thijs Reuvers); Nick Twisk, Fedde de Jong, Damienus Reverson (50. Floris Quaedvlieg); Abdu Kader Touré (74. Ernest Poku), Yusuf Barasi, Myron van Brederode (79. Levi de Wilde).

Scoreverloop: 13. Barasi 0-1, 18. Van Brederode 0-2, 29. Touré 0-3, 49. Van Brederode 0-4, 79. De Wilde 0-5, 83. Timmerman 1-5. 

Wedstrijd

1
Onder 17 Najaar - 2020 - 2021
sc Heerenveen - AZ
zaterdag 14 dec 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
5