AZ Onder 18 en FC Twente/Heracles in evenwicht

AZ Onder 18 en FC Twente/Heracles in evenwicht

Gepubliceerd op 18 maart 23, 16:51

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen de FC Twente/Heracles Academie. Het duel op het AFAS Trainingscomplex eindigde in 1-1.

AZ schoot uit de startblokken met een vroege goal. Jayden Addai opende de score. De vleugelaanvaller ontving de bal van Tom Kerssens en werkte de 1-0 binnen.

Schot Daal gekeerd
Vlak na een vrije trap van FC Twente-speler Mats Rots werd AZ weer gevaarlijk voor het doel. Ro-Zangelo Daal ontving de bal na een mooie combinatie met Kerssens op het randje van de zestien. Hij kreeg alle ruimte om uit te halen. Zijn schot werd gekeerd door Twente-keeper Yannick Gerritsen.

Opnieuw Daal
Op slag van rust was het opnieuw Daal die Gerritsen testte. Ook nu ging hij eerst een combinatie aan met Kerssens. Het lage schot dat volgde was een prooi voor de Twente-doelman.

Gelijke hoogte
Na een fase zonder grote mogelijkheden voor beide ploegen kwam Twente ineens op gelijke hoogte. Een snoeihard schot belandde in de rechterbovenhoek.

Kansrijke slotfase
AZ probeerde nog wel de drie punten te pakken. Invaller Jayen Gerold schoot snoeihard op keeper Gerritsen. In de slotfase waren er meerdere mogelijkheden voor AZ, maar Dave Kwakman, Nelson Egah en Daal wisten het net niet te vinden. Diep in blessuretijd kopte Egah nog over.

Kerssens: 'Had ook 3- of 4-0 kunnen zijn'
Aanvoerder Kerssens: "Als je 1-1 speelt mag je als AZ zijnde niet tevreden zijn. Dat zijn we ook niet. Het had niet gehoeven dat we die goal weggaven. We domineerden en hebben veel schoten op doel gehad. In dit soort wedstrijden moeten we het van begin tot eind goed voor elkaar hebben en zorgen dat we het eerder op slot gooien. Als het iets meer mee had gezeten, had het ook wel 3- of 4-0 kunnen zijn. In een paar momenten waren we niet goed genoeg."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - FC Twente/Heracles Academie 1-1 (1-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Enoch Mastoras, Joeri Oud (61. Ilias Splinter), Dave Kwakman, Jeremiah Esajas (75. Anthony Smits); Kees Smit, Tom Kerssens, Job Kalisvaart; Jayden Addai (61. Jayen Gerold), Ernest Poku (80. Nelson Egah), Ro-Zangelo Daal.

Scoreverloop: 9. Addai 1-0, 70. Twente/Heracles 1-1