AZ Onder 18 heeft geen kind aan ADO

AZ Onder 18 heeft geen kind aan ADO

Gepubliceerd op 19 november 22, 15:56

ZAANSTAD- AZ Onder 18 had zaterdag geen kind aan ADO Den Haag. Op het AFAS Trainingscomplex was de ploeg van trainer Jan Sierksma vanaf de eerste minuut dominant en won het met 3-0. Ro-Zangelo Daal, Tom Kerssens en Jayden Addai (penalty) verzorgden de doelpunten. 

De aanvallende intenties kwamen in de eerste helft van AZ. Dat leverde na een paar minuten al aardige kansen op. De ADO-keeper werd in de 31e minuut voor het eerst echt op de proef gesteld. Kees Smit - onlangs verkozen tot CTS Group Speler van de Maand oktober - nam van randje zestien het doel onder vuur. De sluitpost moest gestrekt om zijn inzet uit de hoek te tikken. Ook Ernest Poku was daarna gevaarlijk uit een voorzet van Daal, maar er viel nog geen treffer. 

Hoog in de korte hoek
Op slag van rust brak Ro-Zangelo Daal de ban. De buitenspeler kwam vanaf de linkerflank voor doel, schoot hoog in de korte hoek binnen en zette zijn ploeg op een verdiende voorsprong. 

Goed veldspel
Ook na de pauze bleef AZ bovenliggend en kreeg het een goede kans via Ernest Poku. De spits kwam vrij voor doel, maar schoot hard op de paal. Niet veel later viel de 2-0 alsnog. Na goed veldspel kwam de bal bij linksachter Jeremiah Esajas. Zijn voorzet was vervolgens op maat, die door Tom Kerssens fraai werd binnen gekopt.

Op de stip
Vijf minuten daarna viel de beslissing. Na een overtreding van ADO ging de bal op de stip. Jayden Addai eiste de bal op en schoot feilloos binnen: 3-0. In de slotfase waren er nog goede kansen voor Joeri Oud (schot naast) en Addai (kopbal naast), maar het bleef bij drie goals en dat was meer dan genoeg.

Sierksma: ‘Verdienste van het team’
“We hebben de wedstrijd gecontroleerd”, vond Sierksma. “ADO was in de eerste helft een paar keer gevaarlijk uit standaardsituaties, maar dat hebben we verdedigend goed opgelost. We kwamen terecht op voorsprong en bouwden dat in de tweede helft uit met een mooie teamgoal van Tom en een benutte strafschop van Jayden. Wij waren vooral in de counterpress erg goed. Daardoor kwamen we weinig in de problemen en hielden we de nul. Dat is de verdienste van het team.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - ADO Den Haag 3-0 (1-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Job Kalisvaart (82. Ilias Splinter), Enoch Mastoras, Dave Kwakman, Jeremiah Esajas (82. Jesse Buurmeester); Kees Smit, Jayden Addai (82. Adam Ait Ali Oulhaj), Tom Kerssens; Jayen Gerold (58. Joeri Oud), Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal. 

Scoreverloop: 44. Daal 1-0, 62. Kerssens 2-0, 67. Addai 3-0 (pen.).