AZ Onder 18 herpakt zich bij Sparta

AZ Onder 18 herpakt zich bij Sparta

Gepubliceerd op 30 november 21, 15:54

ROTTERDAM- AZ Onder 18 heeft zich dinsdag herpakt van twee opeenvolgende nederlagen. Op bezoek bij Sparta Rotterdam kwam de ploeg van Jan Sierksma op achterstand, maar won het uiteindelijk met 1-3. 

In stadion Het Kasteel kwam het initiatief van AZ, dat vanaf het begin veelvuldig de bal had. Hoewel het al snel wat gevaarlijke momenten opleverde ontstond de eerste kans in de 24e minuut. Myron van Brederode kon van randje zestien schieten, maar zijn inzet miste kracht. 

Dekkingsfout
In de 38e minuut kwamen De Kasteelheren plots op voorsprong. Na een dekkingsfout bij een ingooi kon Rayvien Rosario van grote afstand schieten en vond daarmee de hoek: 1-0. 

Het antwoord
Het antwoord van AZ liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later brak Van Brederode door op links, zette voor en vond daar Nick Koster. De aanvaller tikte van dichtbij raak en zorgde daarmee voor een 1-1 ruststand. 

Meerdink & Koster
Kort na de pauze sloeg AZ opnieuw toe en ditmaal was Mexx Meerdink trefzeker. De spits controleerde een voorzet en wipte het uit de draai over de Rotterdamse keeper: 1-2. In de zestigste minuut trokken de Alkmaarders het duel naar zich toe met een derde goal. Sem Dekkers kreeg de bal bij Koster, die vervolgens de 1-3 tegen de touwen schoot. 

Onrust
De wedstrijd leek beslist, maar in de laatste minuten werd Sparta nog meermaals gevaarlijk. Zo zorgde een scherpe voorzet voor onrust in de Alkmaarse zestien en moest Rome-Jayden Owusu-Oduro redden bij een vrije schietkans. Zo werd een spannend slotstuk voorkomen en nam AZ de punten mee naar huis.

Sierksma: 'Afgesproken rustig te blijven'
"We hebben onszelf redelijk herpakt na de nederlaag tegen Feyenoord van afgelopen weekend", vertelde Sierksma. "We komen nog wel op achterstand, maar laten daarna zien veerkrachtig te zijn door snel de gelijkmaker te scoren. In de rust hebben we afgesproken rustig te blijven om zo toe te spelen naar de volgende kansen. Dat hebben we gedaan. We belonen onszelf door nog twee goals te maken en boeken een terechte overwinning."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam - AZ Onder 18 1-3 (1-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Dave Kwakman, Myron van Brederode, Nick Twisk (46. Lewis Schouten); Nick Koster, Mexx Meerdink (76. Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal (86. Jayen Gerold). 

Scoreverloop: 38. Rosario 1-0, 40. Koster 1-1, 49. Meerdink 1-2, 63. Koster 1-3. 

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

1
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
Sparta Rotterdam - AZ
dinsdag 30 nov 2021, 14:00
Wedstrijd informatie
3