AZ Onder 18 houdt nul en wint van PSV

AZ Onder 18 houdt nul en wint van PSV

Gepubliceerd op 01 april 23, 16:19

EINDHOVEN- AZ Onder 18 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op PSV. Op Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven werd het 0-1.

AZ begon scherp aan de wedstrijd. "We waren de bovenliggende partij", kijkt Enoch Mastoras terug. "We speelden in fases dominant, waren heel volwassen en verdedigden compact. Dat resulteerde ook in een paar kansen, al lukte het niet gelijk om die af te maken."

Snelle beloning via Gerold
Ondanks dat het voor de rust nog niet lukte om te scoren, ging AZ met vertrouwen richting de kleedkamer. In de tweede helft ging het team op dezelfde voet verder. Al snel volgde er een beloning. AZ veroverde de bal door hoog druk te zetten. De bal kwam bij Ro-Zangelo Daal, die aan de linkerkant een dribbel maakte. Hij vond Jayen Gerold bij de tweede paal, voor wie het nog een kwestie van de bal binnentikken was.

'Vertrouwen dat we nul gingen houden'
"Om eerlijk te zijn voelde het alsof we ons daarna weinig zorgen meer hoefden te maken", vertelt Mastoras. "Dat kwam doordat we met het vertrouwen speelden dat we de nul gingen houden. Het was een kwestie van volhouden, wat je natuurlijk nog wel even moet doen, maar het is ons gelukt door heel compact te blijven staan."

Dezelfde elf
AZ-trainer Sierksma hield lang vast aan dezelfde elf namen. Na 88 minuten spelen paste hij zijn eerste wissel toe: Anthony Smits op de plek van Ro-Zangelo Daal. In de minuten die volgden kwam AZ niet meer in de problemen, waardoor de drie punten een feit waren.

'Ervaring met deze positie'
Mastoras, die tot dusver dit seizoen vaak als verdediger acteerde, was nu terug te vinden op het middenveld. Daar speelde hij afgelopen week ook al bij Oranje Onder 17. "Ik heb uit het verleden al ervaring met deze positie. Door de blessure van Kees Smit kwam het nu even zo uit. Het maakt niet uit op welke positie, ik help het team graag."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV - AZ Onder 18 0-1 (0-0)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Daniël Beukers, Joeri Oud, Jesse Buurmeester, Jeremiah Esajas; Dave Kwakman, Tom Kerssens, Enoch Mastoras; Jayen Gerold, Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal (88. Anthony Smits).

Scoreverloop: 54. Gerold 0-1