AZ Onder 18 in slotfase ruim langs PEC

AZ Onder 18 in slotfase ruim langs PEC

Gepubliceerd op 26 november 22, 16:57

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft het duel met PEC Zwolle met een ruime zege afgesloten. Het werd 4-1, waarbij de twee laatste goals pas in de slotminuten vielen.

AZ was vanaf het begin dominant en nam in een kansrijke eerste helft al snel een 2-0 voorsprong. Ernest Poku schoot in de tiende minuut laag binnen op aangeven van Kees Smit. Even later kwam Ro-Zangelo Daal vanaf links goed naar binnen. Hij bediende aanvoerder Daniël Beukers, die hard binnen kopte. 

Schouten & Daal
Vervolgens had AZ de score snel uit kunnen breiden, maar onder meer Lewis Schouten (lat) en Ro-Zangelo Daal (van de lijn gehaald) misten. Nog voordat de rust aanbrak, was PEC Zwolle trefzeker.

Addai op de kruising
In de tweede helft ging AZ op zoek naar de 3-1. De ploeg was een aantal keer dichtbij. Zo schoot Jayden Addai na 63 minuten spelen op de kruising. Ook de tegenstander testte AZ-doelman Kiyani Zeggen een aantal keer. Tien minuten voor tijd werd een goede inzet van Addai gekeerd door PEC-keeper Lars Reijnen.

Ait Ali Oulhaj beslissend
Vijf minuten voor tijd was het invaller Adam Ait Ali Oulhaj die een lange doelpuntendroogte doorbrak. Nadat AZ goed het spel van de ene naar de andere kant van het veld verlegde, wist Smit diep te spelen op Ait Ali Oulhaj. Die schoot de 3-1 binnen. In de slotminuut schoot Daal vanaf links in de rechterbovenhoek.

Smit: 'Na 3-1 was het klaar'
Smit, die twee assists gaf: "In de eerste veertig minuten waren we echt goed. We hadden veel kansen, maar ze gingen er niet in. Daarna gaven we de goal weg en verslapten we een beetje. PEC ging het in de tweede helft anders doen. Daardoor kregen wij het lastig. Maar ik denk dat 4-1 uiteindelijk wel terecht is. We maken aan het einde van de wedstrijd twee goede goals. Na de 3-1 was het wel klaar."


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - PEC Zwolle 4-1 (2-1)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Daniël Beukers, Joeri Oud (62. Adam Ait Ali Oulhaj), Enoch Mastoras, Jeremiah Esajas; Kees Smit, Dave Kwakman, Lewis Schouten; Jayden Addai, Ernest Poku, Ro-Zangelo Daal

Scoreverloop: 10. Poku 1-0, 17. Beukers 2-0, 37. PEC Zwolle 2-1, 85. Ait Ali Oulhaj 3-1, 90. Daal 4-1.

Foto's: Renate Plat