AZ Onder 18 ondanks comeback onderuit

AZ Onder 18 ondanks comeback onderuit

Gepubliceerd op 27 november 21, 16:57

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag in extremis verloren van Feyenoord. De ploeg van trainer Jan Sierksma maakte in de tweede helft een 0-2 achterstand ongedaan en kreeg zelfs voldoende kansen op een driepunter. Diep in blessuretijd ging het echter alsnog mis en won Feyenoord met 2-3. 

De Rotterdammers kwamen na zeventien minuten op voorsprong. Shiloh 't Zand kon uithalen en vond de bovenhoek. Feyenoord zat zo in een zetel, terwijl het juist AZ was dat in die fase het meeste aanspraak maakte op een voorsprong. 

Kansen
De Alkmaarders waren eerder via Myron van Brederode en Nick Koster al dreigend en kregen in de 24e minuut hun eerste kans. Mexx Meerdink kreeg de bal in een klutssituatie voor zijn voeten, maar vergat te schieten. Aan de overzijde moest Rome-Jayden Owusu-Oduro redden op inzetten van Jaden Slory en Gio-Renys Felicia. 

Voet tegen de bal
Met de rust in zicht maakte Wouter Goes bijna de aansluitingstreffer. Een corner stuiterde door en kwam bij de centrumverdediger. Hij kreeg zijn voet tegen de bal, maar die ging over. Die gemiste kans werd extra pijnlijk toen Feyenoord vlak voor rust de marge verdubbelde. 't Zand kwam vrij voor Owusu-Oduro en was koelbloedig: 0-2. 

Wervelstorm
Na de pauze kwam AZ als een wervelstorm uit de kleedkamer. De ploeg kreeg de ene na de andere kans en drukte Feyenoord in het eigen strafschopgebied. Meerdink kreeg al snel twee goede kansen. De spits schoot van dichtbij op keeper Tjeerd Dekker en kopte in dezelfde minuut nog rakelings over. 

Handen vol
De Feyenoord-defensie had met name bij voorzetten zijn handen vol aan de spits, want hij kreeg nog driemaal zijn hoofd tegen de bal. Toch werd hij steeds dermate onder druk gezet dat hij geen doel trof.

Uithalen
In de 57e minuut kreeg AZ loon naar werken. Een voorzet bleef hangen in de Rotterdamse zestien, waarna Nick Twisk kon uithalen: 1-2. 

In extremis
Ook de gelijkmaker hing in de lucht en die viel in de negentigste minuut. Een voorzet van Goes kwam via Meerdink bij invaller Tom Kerssens, die met een volley scoorde. Daarmee leek hij AZ een welverdiend punt te bezorgen, maar in extremis maakte Feyenoord zijn derde goal. De bezoekers kwamen zowat voor het eerst in de tweede helft bij het doel van Owusu-Oduro en waren direct uiterst klinisch. Jaden Slory maakte de winnende: 2-3. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - Feyenoord 2-3 (0-2)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (81. Ro-Zangelo Daal), Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Nick Twisk, Dave Kwakman, Lewis Schouten; Nick Koster (77. Tom Kerssens), Mexx Meerdink, Myron van Brederode. 

Scoreverloop: 17. 't Zand 0-1, 45+1. 't Zand 0-2, 57. Twisk 1-2, 90. Kerssens 2-2, 90+4. Slory 2-3. 

Wedstrijd

2
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
AZ - Feyenoord
zaterdag 27 nov 2021, 15:00
Wedstrijd informatie
3