AZ Onder 18 onderuit tegen PSV

AZ Onder 18 onderuit tegen PSV

Gepubliceerd op 20 november 21, 16:52

ZAANSTAD- AZ Onder 18 is zaterdag onderuit gegaan tegen PSV. Op het AFAS Trainingscomplex kwam de thuisploeg na een 0-3 achterstand terug in de wedstrijd, maar ging de topper met 1-4 verloren. 

Beiden ploegen toonden zich in de openingsfase al meermaals gevaarlijk. De bezoekers kregen via Isaac Babadi de eerste kans en niet veel later haalde Jurre van Aken een schot van de doellijn. AZ zette daar een gevaarlijk moment van Sem Dekkers tegenover. De vleugelverdediger drong door op links en zijn voorzet kwam via een PSV-been in de handen van Niek Schiks. 

Buiten bereik
In de 28e minuut werd de ban gebroken. Babadi kreeg de bal mee op het middenveld, stoomde op en schoot buiten bereik van Rome-Jayden Owusu-Oduro in de hoek: 0-1. 

Net te hard
AZ zette hierna aan en kreeg kansen via Mexx Meerdink (stiftje gepakt door Schiks) en Wouter Goes (kopbal uit corner). Twee minuten voor rust had Meerdink de stand gelijk kunnen trekken. Hij kwam vrij voor het PSV doel, maar gaf breed op de meegelopen Myron van Brederode. Zijn pass was echter net te hard, waardoor de kans verloren ging. 

Tegenslagen
Na de pauze moest AZ al snel twee tegenslagen incasseren. Na een misverstand met Owusu-Oduro kopte Goes de bal in het eigen doel, waarna Jesper Uneken in de 53e minuut buitenspel omzeilde en de 0-3 maakte. 

Nieuwe energie
De Alkmaarders maakten er niet veel later weer een wedstrijd van. Een voorzet van Dekkers kwam bij de ingelopen Meerdink en hij scoorde: 1-3. 

Buitenkant paal
De 1-3 gaf AZ nieuwe energie en dat resulteerde in meerdere kansen. Zo kwam een inzet van Tom Kerssens op de buitenkant van de paal, schoot Nick Koster in de korte hoek op Schiks en kwam een listige chip van Van Brederode op het dak van het doel. In de slotfase werd een poging van Van Brederode geblokt en pakte Schiks een vrije trap van Lewis Schouten. 

Beslissing
In de 89e minuut zorgde PSV voor de beslissing. Waar Ilyas Bougafer eerder al dichtbij kwam was Uneken in de 89e minuut wel succesvol. Hij zette de bezoekers op 1-4 en diende AZ zijn tweede nederlaag van het seizoen toe. 

UEFA Youth League
Komende dinsdag speelt de ploeg van Jan Sierksma de volgende topper. Dan staat de return in de UEFA Youth League tegen Angers SCO op de rol. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur. Het eerdere treffen in Frankrijk werd met 0-1 gewonnen. 

Sierksma: 'Niet van mijn team gewend'
"Een totale off-day", omschreef Sierksma de nederlaag tegen PSV. "We gaven op cruciale momenten niet thuis, waardoor we PSV in de kaart speelden. Dat ben ik niet van mijn team gewend, want normaal gesproken staan we erg compact en geven we weinig weg. Wel was het mooi om te zien dat we na de 1-3 veel energie in de wedstrijd stopten en genoeg creëerden om de 2-3 te maken. Helaas mocht dat niet baten. Nu is het zaak de rug te rechten en toe te werken naar onze wedstrijd in de Youth League van komende dinsdag."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - PSV 1-4 (0-1)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Wouter Goes, Loek Postma, Sem Dekkers; Lewis Schouten, Nick Koster, Dave Kwakman; Ro-Zangelo Daal (57. Tom Kerssens), Mexx Meerdink, Myron van Brederode.

Scoreverloop: 28. Babadi 0-1, 48. Goes 0-2 (e.d.), 53. Uneken 0-3, 57. Meerdink 1-3, 89. Uneken 1-4.

Foto's: Herbert Dekkers