9 uit 3 voor AZ Onder 18

9 uit 3 voor AZ Onder 18

Gepubliceerd op 18 september 21, 19:24

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag een nipte overwinning geboekt op PEC Zwolle. De Alkmaarders waren in eigen huis te sterk voor de ploeg uit Zwolle en wonnen met 1-0. Maxim Dekker werd de matchwinner op het AFAS Trainingscomplex.

De ploeg van trainer Jan Sierksma was geduldig en gaf weinig kansen weg. PEC Zwolle speelde goed georganiseerd vanuit de omschakeling, maar AZ Onder 18 bleef scherp en was continu dominant. 

Zakelijk
Vroeg in de eerste helft stak Myron van Brederode met een scherpe bal Ro-Zangelo Daal weg, maar laatstgenoemde slaagde er niet in de kans te verzilveren. Pas laat in het tweede bedrijf werd het verschil gemaakt door de thuisploeg.

Dekker
In de 82e minuut, na een weggewerkte bal uit een standaardsituatie, gaf Wouter Goes een strakke voorzet die knap tegendraads werd binnengekopt door Maxim Dekker: 1-0. Daar bleef het ook bij waardoor AZ onder 18 een zakelijke overwinning boekte.

Negen uit drie
De ploeg van Sierksma is uitstekend begonnen aan het seizoen met negen punten uit drie wedstrijden. "Ik ben erg tevreden met deze overwinning. Hoewel we niet het niveau hebben gehaald dat we kunnen halen, waren we continu dominant en bleven we zoeken naar de openingstreffer", aldus Sierksma. "Dit is de manier waarop je het seizoen wilt beginnen als team. Ik ben blij met deze sterke start."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ Onder 18 -PEC Zwolle 1-0 (0-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Maxim Dekker, Wouter Goes, Jurre van Aken; Dave Kwakman (74. Lewis Schouten), Nick Twisk; Myron van Brederode, Tom Kerssens, Ro-Zangelo Daal; Nick Koster (74. Jayen Gerold).

Scoreverloop: 82. Dekker 1-0.

Wedstrijd

1
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
AZ - PEC Zwolle
zaterdag 18 sep 2021, 15:00
Wedstrijd informatie
0