AZ Onder 18 verliest van Ajax

AZ Onder 18 verliest van Ajax

Gepubliceerd op 17 september 22, 16:58

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag zijn eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Jan Sierksma kwam tegen Ajax in de eerste helft op achterstand door een benutte strafschop. In de tweede helft zocht de thuisploeg nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar incasseerde het in de slotseconden een tweede tegentreffer: 0-2. 

De Alkmaarders noteerden na kwartier de eerste serieuze mogelijkheid. Daniël Beukers schoot vanuit moeilijke hoek op doel en raakte de paal. Aan de overzijde moest Tristan Kuijsten optreden bij pogingen van Chahine Bohemen en Raphaël Sarfo.

Penalty
In de 36e minuut nam Ajax de leiding. Na een overtreding van AZ ging de bal op de stip en Stanis Idumbo Muzambo schoot binnen: 0-1. De Alkmaarse jacht op de gelijkmaker werd direct geopend, want nog geen minuut later kreeg Tom Kerssens een enorme kans. Na een voorzet van Jayen Gerold kon de middenvelder vrij uithalen: over.

Krullen
In de tweede helft reeg AZ de kansen aaneen. Zo vond invaller Teun Gijselhart al snel het zijnet, krulde Jayen Gerold de bal op de lat en kwam Ernest Poku net niet tot een schot.

Zijnet
In de slotfase was AZ nog drie keer dicht bij een treffer. Beukers schoot na een vlotte combinatie hoog in het zijnet, Nelson Egah tikte bijna een vrije trap binnen en Kees Smit schoot van afstand over.

Beslissing
In de slotseconden zorgden de Amsterdammers voor de beslissing. Yoram Boerhout kwam in de omschakeling bij het AZ-doel en schoot binnen: 0-2.

Sierksma: ‘Onszelf moeten belonen’
“Ondanks een veldoverwicht staan we met lege handen”, vertelde Sierksma. “We waren in meerdere fases dominant en hadden onszelf moeten belonen met minstens één, maar eigenlijk meerdere goals. Voor rust kwamen we met de penalty door een ongelukkig moment op achterstand. Daarna gingen we samen op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in meerdere kansen. Helaas ging de bal er niet in en maakt Ajax er in de slotfase met een counter nog 0-2 van.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - Ajax 0-2 (0-1)

Opstelling AZ Onder 18: Tristan Kuijsten; Daniël Beukers, Joeri Oud, Sem Dekkers, Jeremiah Esasjas (46. Enoch Mastoras); Job Kalisvaart (46. Teun Gijselhart), Tom Kerssens (81. Nelson Egah), Kees Smit; Jayden Addai, Ernest Poku (73. Adam Ait Ali Oulhaj), Jayen Gerold. 

Scoreverloop: 36. Idumbo Mozambo 0-1 (pen.), 90+2. Boerhout 0-2. 

Wedstrijd

0
Onder 18 Najaar - 2020 - 2021
AZ - AFC Ajax
zaterdag 17 sep 2022, 15:00
Wedstrijd informatie
2