AZ Onder 19 verliest van Heerenveen

Gepubliceerd op 20 oktober 18, 16:52
ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag zich stuk gebeten op sc Heerenveen. De ploeg van trainer Robert Franssen verloor in eigen huis met 0-2 van de Friezen. Daarmee kwam er een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden.

In een aftastende openingsfase was het AZ dat met de eerste dreiging kwam. Zo kwam Keyennu Lont net te kort om uit een voorzet van links gevaarlijk te worden, terwijl een afstandsschot van Bram Franken ruim naast ging. Aan de andere kant leverde de eerste echte kans van Heerenveen wel een doelpunt op. Cain Seedorf produceerde vanaf rechts een voorzet, waarna Rein Smit raak kopte.

Knap gestopt
Na de onderbreking probeerde AZ aan te dringen, maar lukte het niet een gaatje in de Friese defensie te vinden. De Alkmaarders kwamen dan ook lange tijd niet verder dan afstandspogingen van Iman Griffith. In de slotfase kreeg Mohamed Taabouni nog de grootste kans, maar zijn stift werd knap gestopt door doelman Jan de Boer. Niet lang daarna gooide de ploeg van trainer Ronnie Pander het duel in het slot toen Hajal het eindstation was van een scherpe counter.

Franssen: 'Einde van prima reeks'
"We hebben aanvallend niet genoeg gebracht", oordeelde Franssen. "We creëerden zelf te weinig kansen doordat we Heerenveen niet uit elkaar konden spelen. Zij sloegen op hun beurt op de juiste momenten toe. Dit is voor ons het einde van een prima reeks qua resultaten. Nu is het zaak dat we ons oprichten en er over twee weken weer staan."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - sc Heerenveen Onder 19 0-2 (0-1)


Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Joey Jacobs, Justin de Haas (46. Quinten Helmer), Maxim Gullit; Peer Koopmeiners (65. Justin Baas), Mohamed Taabouni, Bram Franken (46. Iman Griffith); Keyennu Lont (65. Jeffrey van der Heijden), Tijmen Wildeboer, Thijs Oosting.

Scoreverloop: 36. Smit 0-1, 90. Hajal 0-2.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch