AZ Onder 19 en Ajax in balans

AZ Onder 19 en Ajax in balans

Gepubliceerd op 30 november 19, 16:57

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex wist de ploeg van trainer Robert Franssen een marge van twee doelpunten in het eigen voordeel niet vast te houden: 3-3.

In een open wedstrijd kwam het eerste gevaar van Ajax. Een vrije trap van Naci Unuvar schoot door en ging net naast, terwijl een scrimmage voor het doel van Beau Reus met een sisser afliep. Aan de overzijde kwam Iman Griffith ondanks veel ruimte niet tot een schot en kopte Fedde de Jong bijna raak uit een voorzet van Fons Gemmel.

Barasi
Halverwege de eerste helft opende Yusuf Barasi de score. De spits knikte een afgemeten voorzet van Griffith tegen de touwen. Op slag van rust was ook Jorn Berkhout met het hoofd dicht bij, maar de verdediger zag zijn inzet uit een corner net naast gaan.

Rug tegen de muur
In het tweede bedrijf zette AZ het goede spel voort en stond Ajax met de rug tegen de muur. Na kansen voor Zico Buurmeester en Gemmel was het Soulaïman Allouch die de voorsprong verdubbelde. Kort daarna deed Ajax echter uit het niets iets terug via Unuvar: 2-1.

Aansluitingstreffer
Ook na de Amsterdamse aansluitingstreffer bleef AZ vol op de aanval gaan en herstelde Allouch op aangeven van Griffith de marge van twee. Opnieuw kwam Ajax echter terug in de wedstrijd. Nordin Musampa kopte een kwartier voor tijd de 3-2 binnen.

Penalty
In de slotfase verdampte de voorsprong nadat Ajax een discutabele tweede penalty kreeg. Brian Brobbey - die bij 3-1 nog vanaf elf meter miste - schoot nu wel raak. Buurmeester en Griffith roken in de laatste minuten nog aan de winnende goal, maar AZ moest genoegen nemen met een punt.

Franssen: 'Alles zat erin'
"Ik denk dat de toeschouwers een fantastische wedstrijd hebben gezien", zei Franssen. "Veel strijd, goede goals, slordigheden: alles zat erin. Uiteindelijk zijn we teleurgesteld dat we een 3-1 voorsprong weggeven, maar we hadden in het laatste halfuur veel moeite met Ajax en moeten dus genoegen nemen met een punt."

Aan de slag
"In het vervolg van het seizoen moeten we aan de slag met ons doel om negentig minuten vol te houden van datgene wat wij in de eerste zestig minuten hebben laten zien. We hadden in dat eerste uur namelijk behoorlijk de controle en waren in een bepaalde mate dominant. Het streven is om dat spel een hele wedstrijd vol te houden."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - Ajax Onder 19 3-3 (1-0)

Opstelling AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Quinten Dekkers; Bram Franken, Fedde de Jong (81. Sem Dirks), Zico Buurmeester; Iman Griffith, Yusuf Barasi (66. Ricuenio Kewal), Soulaïman Allouch.

Scoreverloop: 21. Barasi 1-0, 52. Allouch 2-0, 56. Unuvar 2-1, 67. Allouch 3-1, 76. Musampa 3-2, 83. Brobbey 3-3 (pen.).

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

3
Nike Onder 19 competitie
AZ - AFC Ajax
zaterdag 30 nov 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
3