AZ Onder 19 en Groningen in balans

AZ Onder 19 en Groningen in balans

Gepubliceerd op 28 september 19, 16:54

ZAANSTAD- De topper tussen AZ Onder 19 en FC Groningen heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel op het AFAS Trainingscomplex tussen de twee nog altijd ongeslagen teams eindigde in 1-1. 

AZ legde prima positiespel op de mat, maar kansen bleven uit in het eerste kwartier. Daarna vloog de eerste de beste bal op doel direct binnen. Na een korte corner van Soulyman Allouch gaf Viktor Christiansson een indraaiende voorzet, die op de wind meeliftte en binnen zeilde.

Penalty
Kort na de 1-0 was ook Iman Griffith dicht bij. Hij joeg goed door op keeper Thom van Rotterdam en zag de bal in het zijnet gaan. De uitgelezen kans op 2-0 volgde na een klein halfuur, toen de bal op de stip ging na een overtreding op Félix Correia. Allouch schoot de penalty echter over.

Rekening
Voor deze misser presenteerde Tomas Suslov tien minuten later de rekening: 1-1. Vlak voor en vlak na rust kreeg Bram Franken de mogelijkheid opnieuw AZ op voorsprong te zetten. Een vrije trap en een inzet na goed voorwerk van Griffith leverden echter geen goals op.

Bovenliggende partij
AZ was in de tweede helft de betere partij, zonder tot veel kansen komen. In de slotfase rook de ploeg wel nog een paar keer aan een goal met onder meer gevaarlijke ballen voorlangs. Zo kwam Yusuf Barasi net tekort om een voorzet van Allouch binnen te lopen. Aan de overzijde maakte het centrale duo Rik Regeling/Tijs Velthuis enkele gevaarlijke momenten op de Groningse tegenstoot onschadelijk.

Franssen: 'Lieten juiste intenties zien'
"Ik ben trots op hoe wij ons gepresenteerd hebben", zei Franssen. "Wij lieten hier de juiste intenties zien. Des te vervelender dat wij Groningen terug in de wedstrijd laten komen door zelf voorafgaand aan de 1-1 slordig te zijn. Als je ook verzuimt het duel alsnog te beslissen, stap je van het veld met een zuur gevoel en het besef dat je twee punten meer had moeten pakken. Maar ik ben vooral positief, want we zijn er deze keer in geslaagd het grootste gedeelte van de wedstrijd te domineren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - FC Groningen Onder 19 1-1 (1-1)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Rik Regeling, Tijs Velthuis, Quinten Dekkers; Bram Franken, Fedde de Jong, Viktor Christiansson (84. Zico Buurmeester); Félix Correia (62. Yusuf Barasi), Iman Griffith (88. Ricuenio Kewal), Soulyman Allouch.

Scoreverloop: 19. Christiansson 1-0, 39. Suslov 1-1.

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

1
Nike Onder 19 competitie
AZ - FC Groningen
zaterdag 28 sep 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
1