AZ Onder 19 houdt stijgende lijn vast

Gepubliceerd op 23 november 13, 17:04
ALKMAAR- AZ Onder 19 heeft zaterdag zijn derde competitiewedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van trainer Koen Stam leverde een uitstekende prestatie door op bezoek bij het sterke Sparta Rotterdam A1 met 0-3 te winnen.

De laatste competitiewedstrijd van Onder 19 was zaterdag alweer drie weken geleden. Op 2 november werd tijdens de eerste wedstrijd onder leiding van Stam de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen A1 met 2-3 gewonnen. Na afloop van dat duel was de trainer zeer tevreden over de prestaties van zijn team, zaterdag was dat niet anders.

Kwaliteiten
"Dit is een mooi resultaat tegen een sterke tegenstander", keek Stam terug na de overwinning tegen de Rotterdammers, die voor de wedstrijd de derde plaats bezetten. "Ik heb vandaag bij vlagen geniaal voetbal gezien. Wij hebben een team met veel individuele kwaliteiten. Wanneer de spelers dan goed samenwerken, krijgen deze individuen de ruimte om te excelleren."

Van Iperen
De eerste Alkmaarse goal werd zaterdag binnen gekopt door de uitstekend spelende Donny van Iperen. "Samen met Joris Kramer had hij de organisatie uitstekend staan. Van daar uit konden wij goed voetballen", sprak de coach lovende woorden over zijn centrale verdediger. Voor de rust kreeg Raies Roshanali na een prachtige aanval via Yovany van der Stelt en Achille Vaarnold de kans om de score te verdubbelen. De middenvelder vond de keeper op zijn pad.

Winst
In de tweede helft wist Onder 19 wel de score uit te breiden en de overwinning veilig te stellen. Eerst was het Dabney dos Santos Souza die na voorbereidend werk van Sem Witteveen binnen kon schieten. Enkele minuten later was Nick Doodeman attent toen de bal terugkwam na een redding van de Sparta-doelman.

Sprong
Met de overwinning maakten de AZ-talenten een flinke sprong op de ranglijst. "Alleen Ajax heeft op dit moment minder verliespunten dan wij en daar moeten wij nog tegen spelen", wist Stam. De coach weet dat zijn ploeg tot veel in staat is. "Zeker als wij op deze manier samenwerken. Alle topteams in de wereld doen dat. Wanneer dat gebeurt zie je ook de Messi's en Neymars van deze wereld uitblinken."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam A1 - AZ Onder 19 0-3 (0-1)

Opstelling AZ Onder 19:
Nick Olij; Levi Opdam, Donny van Iperen, Joris Kramer, Guus van Weerdenburg; Dabney dos Santos Souza (65. Thomas Ouwejan), Raies Roshanali (75. Alexander Sigurdarson), Stijn Spierings; Yovany van der Stelt (75. Jelle Hopman), Sem Witteveen, Achille Vaarnold (60. Nick Doodeman).

Scoreverloop: 29. Van Iperen 0-1, 63. Dos Santos Souza 0-2, 72. Doodeman 0-3.