AZ Onder 19 in extremis onderuit

AZ Onder 19 in extremis onderuit

Gepubliceerd op 18 mei 19, 17:08

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag een kostbare nederlaag geleden. De ploeg van trainer Robert Franssen liet tegen PSV grote kansen onbenut en kreeg in blessuretijd de 0-1 om de oren. Door de nederlaag raakt de landstitel uit zicht.

De Alkmaarders kwamen goed uit de startblokken en waren direct dicht bij een goal via Rasmus Wendt. Daarna waren er twee kansen voor Thijs Oosting, terwijl aan de overzijde Mees Bakker bij een PSV-uitbraak redde op een kopbal van Mathias Kjølø. Het was de enige kans voor rust van de bezoekers.

In evenwicht
Op slag van rust leek Iman Griffith AZ toch nog een voorsprong bij rust te bezorgen, maar hij schoot na goed voorwerk van Guillermo Gauna naast. In de tweede helft waren de ploegen van Franssen en Ruud van Nistelrooij meer in evenwicht en ontstonden na meer dan twintig minuten de eerste kansen. Keyennu Lont schoot over, terwijl Bakker aan de overzijde Kjølø van scoren afhield.

In rouw
In de slotfase nam AZ meer en meer risico’s, wetende dat een zege nodig was om vol in de titelrace te blijven. Oosting was uit een corner nog wel heel dicht bij met het hoofd, maar de winnende goal viel aan de overzijde. Mathijs Tielemans dompelde de AZ’ers met een rake uithaal in blessuretijd in rouw.

Franssen: ‘Trots’
“Ik ben ontzettend trots op de ploeg”, zei Franssen na het onfortuinlijke verlies. “In de eerste helft haalden we een hoog niveau en creëerden we grote kansen. Verzilver je die, dan moet PSV na rust komen en krijg je meer ruimtes. Nu bleef het 0-0 en zag je dat ons spel in de eerste helft veel kracht had gekost. Wij kregen daardoor in de tweede helft minder druk op PSV en zij in fases de overhand. Zuur dat zij scoren op het moment wij de zege proberen te forceren. De titelstrijd lijkt voorbij voor ons, nu is het zaak om het seizoen passend af te sluiten tegen Vitesse en NEC.”

Debuut
Bij AZ maakte de 15-jarige Myron van Brederode zijn debuut in AZ Onder 19. De huidige Speler van de Maand in de AZ Jeugdopleiding viel tien minuten voor tijd in.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - PSV Onder 19 0-1 (0-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Joey Jacobs, Justin Baas, Maxim Gullit; Bram Franken, Guillermo Gauna (80. Myron van Brederode), Thijs Oosting; Iman Griffith, Keyennu Lont, Rasmus Wendt (59. Tijmen Wildeboer).

Scoreverloop: 90+2. Tielemans 0-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

0
0113 Nike Onder 19 competitie (voorjaar A-cat)
AZ - PSV
zaterdag 18 mei 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
1