AZ Onder 19 knokt zich naar punt

Gepubliceerd op 22 september 18, 17:06
ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Vitesse. De ploeg van trainer Robert Franssen liet veel kansen onbenut, waarna het na rust het deksel op de neus kreeg. In de slotfase werd echter alsnog een punt uit het vuur gesleept: 1-1.

De Alkmaarders kregen vooral in de eerste helft een aantal uitgelezen mogelijkheden om de score te openen. De ploeg was duidelijk de bovenliggende partij en zette het overwicht ook om in kansen. De eerste was voor Keyennu Lont, die de bal uit een voorzet panklaar voor zijn voeten kreeg, maar verkeerd raakte.

Niet secuur
Thijs Oosting was twee keer dicht bij met een vrije trap, Guillermo Gauna kreeg meermaals goede kansen om er 1-0 van te maken, een kopbal van Lont ging net over en op slag van rust scheerde een afstandsschot van Peer Koopmeiners rakelings over de lat. Het ontbeerde AZ wellicht aan geluk, maar de afronding was bovenal niet secuur genoeg.

Franken
AZ kreeg het in het tweede bedrijf niet voor elkaar om de kansenregen voort te zetten. Ook Vitesse werd nauwelijks gevaarlijk, maar de Arnhemmers kwamen twintig minuten na rust wel plotseling op voorsprong via Brian Vogelzang. Een zware domper voor AZ, dat echter niet het koppie liet hangen en op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze werd in de slotfase gevonden via Bram Franken, die een lage voorzet van Maxim Gullit tegen de touwen ramde.

Franssen: ‘Blij dat we ons terug knokken’
“Ik ben tevreden over het spel in de eerste helft, waarin wij genoeg kansen creëren en de wedstrijd onder controle hebben”, zei Franssen. "Helaas tonen we na rust wel een te groot verval. We komen onder druk te staan en zij maken 0-1. Gelukkig wordt daarop door ons wel goed gereageerd en knokken we ons terug naar 1-1. We hadden onszelf zeker voor rust al moeten belonen, maar ik ben blij dat we ons nog terug knokken naar een gelijkspel.”