AZ Onder 19 naar kampioenspoule

AZ Onder 19 naar kampioenspoule

Gepubliceerd op 14 december 19, 16:40

ZAANSTAD- AZ Onder 19 en Onder 17 hebben zich zaterdag geplaatst voor de kampioenspoule. Zondag slaagde ook Onder 16 hierin. Eerder pakten Onder 15, Onder 14 en Onder 13 al een ticket, waardoor alle AZ-jeugdteams na de winterstop strijden om de landstitel.

AZ Onder 19 - Sparta Rotterdam 6-1
Op een kletsnat AFAS Trainingscomplex was AZ Onder 19 te sterk voor Sparta. Halverwege stond het 2-0 door een beauty van Iman Griffith en een rake strafschap van Bram Franken. Na rust werd de score opgevoerd met doelpunten van Soulaïman Allouch, Ricuenio Kewal, Tijmen Wildeboer en opnieuw Griffith. Lees hier alles over de wedstrijd.


sc Heerenveen - AZ Onder 17 1-5
AZ Onder 17 moest winnen om zeker te zijn van een plek in de kampioenspoule en liet er in Friesland geen gras over groeien. Yusuf Barasi, Myron van Brederode en Abdu Kader Touré zorgden voor een 0-3 ruststand. In het tweede bedrijf scoorde Van Brederode weer en maakte Levi de Wilde de vijfde Alkmaarse goal. Klik hier voor het volledige verslag.

SBV Excelsior - AZ Onder 16 1-1

AZ Onder 16 moest zondag in een onderling duel met directe concurrent Excelsior uitmaken wie naar de kampioenspoule zou gaan. De Alkmaarders hadden daarbij genoeg aan een punt en voldeden met een gelijkspel. De ploeg van trainer Gijs Luirink kwam al vroeg op achterstand, maar Jayden Addai maakte binnen het halfuur gelijk. Het bleef bij 1-1, waardoor nu alle AZ Jeugd-teams na de winterstop om de landstitel spelen.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch