AZ Onder 19 niet langs NEC

AZ Onder 19 niet langs NEC

Gepubliceerd op 24 september 19, 19:52

NIJMEGEN- AZ Onder 19 is er dinsdagavond niet in geslaagd de drie punten mee te nemen uit Nijmegen. Op sportcomplex De Eendracht gaf de ploeg van trainer Robert Franssen twee keer uit voorsprong uit handen: 2-2.

Het spektakel kwam pas in de slotfase, maar AZ Onder 19 kwam met name in het eerste uur sterk voor de dag. NEC kwam er een paar keer goed uit, maar verder waren het de bezoekers die domineerden. Tot veel kansen leidde dit echter niet; vaak strandde de aanval bij het strafschopgebied.

Rake kopbal
Een paar minuten na rust werd de ban gebroken door Bram Franken. De middenvelder en aanvoerder kopte raak uit een corner. AZ hield hierna aanvankelijk het overwicht, maar zag later de krachten wegvloeien en Lars Rebergen uit een vrije trap gelijkmaken.

Spannende slotfase
In de spannende slotfase die volgde kwamen de Alkmaarders – met het nodige geluk – opnieuw op voorsprong. Rickson van Hees gleed een voorzet van Fons Gemmel in zijn eigen doel. Ook de 1-2 stand kon AZ echter niet vasthouden. NEC ging opportunistisch spelen en kwam in blessuretijd langszij via Nino Noordanus.

Franssen: ‘Volwassenheid ontwikkelen’
“Als je zo laat op voorsprong komt, is het zuur om gelijk te spelen”, zei Franssen. “In deze leeftijdscategorie is het bij een 1-2 stand in die fase zaak om ten koste van alles met drie punten de bus in te stappen. Wij moeten een zekere volwassenheid ontwikkelen om dit soort wedstrijden over de streep te trekken."

'Stap maken'
De oefenmeester hield een meer voldaan gevoel over aan het eerste uur. "We lieten aardig voetbal zien, maar in de eindfase was het niet goed genoeg. Te weinig aanvallen leidden tot kansen. Wij moeten blijven werken aan het volhouden van het spel dat wij willen spelen en het domineren van tegenstanders, zonder daarbij kansen weg te geven. Zover zijn we nog niet. Als we die stap kunnen maken, kunnen wij een erg lastige tegenstander voor iedere ploeg zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NEC Onder 19 - AZ Onder 19 2-2 (0-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Tijs Velthuis, Maxim Gullit, Quinten Dekkers; Bram Franken, Fedde de Jong (70. Emir Biberoglu), Viktor Christiansson (73. Zico Buurmeester); Iman Griffith, Tijmen Wildeboer (64. Yusuf Barasi), Soulaïman Allouch.

Scoreverloop: 54. Franken 0-1, 72. Rebergen 1-1, 82. Van Hees 1-2 (e.d.), 90+2. Noordanus 2-2.

Wedstrijd

2
Nike Onder 19 competitie
NEC - AZ
dinsdag 24 sep 2019, 18:00
Wedstrijd informatie
2