AZ Onder 19 onderuit bij ADO

AZ Onder 19 onderuit bij ADO

Gepubliceerd op 23 november 19, 16:55

DEN HAAG- AZ Onder 19 heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Robert Franssen verloor op bezoek in de hofstad met 3-0. 

De ploegen waren in de eerste helft gelijkwaardig. De grootste Alkmaarse mogelijkheid was met de pauze in zicht voor Bram Franken. Uit een vrije trap schoot de middenvelder op de paal. Een paar minuten later was het ADO dat de score opende en met een voorsprong de kleedkamers opzocht. 

Remmen los
In de tweede helft ging AZ op zoek naar de gelijkmaker, terwijl ook de thuisploeg met haar rappe spitsen gevaarlijk bleef. Zo ontstonden over en weer kansen, waarna de Hagenezen hun voorsprong verdubbelden. AZ gooide alle remmen los om terug in de wedstrijd te komen. Hoewel doelman Beau Reus nog enkele fraaie reddingen in huis had, kon hij niet voorkomen dat ADO profiteerde van de ruimte die ontstond: 3-0. 

Franssen: 'Alles op alles zetten'
''We toonden in de tweede helft goede intenties om de 1-1 te maken", analyseerde Franssen. ''We kregen mogelijkheden, maar toen ADO op 2-0 kwam moesten we alles op alles zetten om te scoren. Helaas lukte het niet om de achterstand om te buigen. Nu moet de focus vol op komende dinsdag. Dan spelen we een heel belangrijke wedstrijd tegen Vitesse.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag Onder 19 - AZ Onder 19 3-0 (1-0)

Opstelling AZ: Beau Reus; Fons Gemmel, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Quinten Dekkers; Bram Franken, Fedde de Jong (57. Emir Biberoglu), Zico Buurmeester (57. Tijmen Wildeboer); Iman Griffith, Yusuf Barasi (57. Ricuenio Kewal), Soulaïman Allouch. 

Scoreverloop: 43. ADO 1-0, 72. ADO 2-0, 90. Star 3-0.

Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

3
Nike Onder 19 competitie
ADO Den Haag - AZ
zaterdag 23 nov 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
0