AZ Onder 19 onderuit op Varkenoord

AZ Onder 19 onderuit op Varkenoord

Gepubliceerd op 05 oktober 19, 16:34

ROTTERDAM- AZ Onder 19 is de ongeslagen status kwijt. De ploeg van trainer Robert Franssen ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Feyenoord. Daarmee deden de Alkmaarders zichzelf tekort.

AZ kwam slecht uit de startblokken. De ploeg hield de afstanden te groot, verloor cruciale duels en zag Feyenoord terecht de score openen. Keeper Mees Bakker dacht in de achttiende minuut de bal weg te boksen, maar zag deze via de rug van Naoufal Bannis binnen vallen.

Barasi
Ook na de 1-0 had Feyenoord nog even de overhand, maar na een halfuur kreeg AZ meer grip op de wedstrijd. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en vonden deze een paar minuten voor rust. Uit een voorzet van Iman Griffith scoorde Yusuf Barasi.

Deksel op de neus
Direct na rust was Feyenoord dicht bij een nieuwe voorsprong. Bakker verrichtte een fantastische save, waarna het woord weer aan de Alkmaarders was. AZ had een veldoverwicht en was enkele keren zeer dreigend, maar scoorde niet en kreeg zelf het deksel op de neus. Na een afgeslagen corner kopte Noah Naujoks de 2-1 binnen.

Opportunistisch
In de slotfase ging AZ met opportunistisch op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. De ploeg creëerde ook nog een serie kansen en was in de laatste secondes nog heel dicht bij 2-2, maar kon de eerste nederlaag van het seizoen niet meer afwenden.

Franssen: 'Gaven onvoldoende thuis'
"Over de hele wedstrijd gezien zou een gelijkspel verdiend zijn geweest", analyseerde Franssen het duel op Varkenoord. "Feyenoord kwam terecht voor, maar na de 1-1 waren er voor ons kansen op meer. Op de momenten waarop een wedstrijd beslist wordt, gaven wij onvoldoende thuis. Dat resulteert in een teleurstellend resultaat."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 19 - AZ Onder 19 2-1 (1-1)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Rik Regeling (79. Jorn Berkhout), Tijs Velthuis, Quinten Dekkers (71. Jonathan Mulder); Bram Franken, Fedde de Jong (46. Ricuenio Kewal), Viktor Christiansson (8. Emir Biberoglu); Iman Griffith, Yusuf Barasi (90. Tijmen Wildeboer), Soulyman Allouch.

Scoreverloop: 18. Bannis 1-0, 42. Barasi 1-1, 68. Naujoks 2-1.

Wedstrijd

2
Nike Onder 19 competitie
Feyenoord - AZ
zaterdag 5 okt 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
1