AZ Onder 19 overtuigt en klopt Groningen

AZ Onder 19 overtuigt en klopt Groningen

Gepubliceerd op 24 november 18, 16:52

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag een uitstekend resultaat behaald in het duel met direct concurrent FC Groningen. De ploeg van trainer Robert Franssen speelde aantrekkelijk voetbal, creëerde veel kansen en won met 4-1.

De Alkmaarders begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen door een zeer fraaie goal al vroeg op voorsprong. Mohamed Taabouni kwam naar binnen en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied vol in de kruising. AZ bleef hierna dominant, al kreeg na een kwartier ook Groningen twee mogelijkheden. Het zouden schaarse momenten van dreiging voor het doel van Beau Reus zijn.

Verdiend op 2-0
AZ bleef de ploeg die de meeste aanspraak op een volgende goal maakte en kwam dan ook verdiend op 2-0. Na een geblokt schot van Kenzo Goudmijn schoot Justin de Haas uit de draai raak. Keyennu Lont was in het restant van de eerste helft nog twee keer dicht bij een goal, terwijl ook Taabouni, De Haas en Goudmijn aan een derde goal roken. Het bleef echter bij twee treffers voor rust.

Griffith
Na een klein uur spelen werd het alsnog 3-0. Iman Griffith kwam vanaf rechts naar binnen en krulde de bal van een meter of achttien zeer fraai in de hoek. De aanvaller die onlangs zijn officieuze debuut in AZ 1 maakte, gaf vijf minuten later ook een assist. Hij legde terug op Goudmijn, die zuiver in de kruising schoot. Taabouni en invallers Yusuf Barasi en Ricuenio Kewal roken nog aan een vijfde goal, maar alleen Groninger Sam Crowther scoorde nog.

Franssen: ‘Trots op de jongens’
“Vandaag hadden we één missie: met het creëren van zoveel mogelijk kansen de wedstrijd winnen”, zei Franssen. “Dat is overtuigend gelukt. We speelden goed voetbal en waren vanaf moment één de bovenliggende partij. We moesten wel waken voor de Groningse uitbraak en zij gingen na rust ook opportunistischer spelen, maar het duel zat op slot toen wij via Iman op 3-0 kwamen. Ik ben trots op de jongens en we zijn allemaal super blij met de zege. Met deze zege schieten we veel op in de jacht op plaatsing voor de kampioenspoule.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - FC Groningen 4-1 (2-0)

Opstelling AZ: Beau Reus; Quinten Dekkers, Joey Jacobs, Justin de Haas, Maxim Gullit (88. Justin Baas); Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn (68. Bram Franken); Guillermo Gauna (61. Soulaïman Allouch), Keyennu Lont (71. Yusuf Barasi), Iman Griffith (79. Ricuenio Kewal).

Scoreverloop: 7. Taabouni 1-0, 26. De Haas 2-0, 59. Griffith 3-0, 64. Goudmijn 4-0, 73. Crowther 4-1.

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch