AZ Onder 19 pakt punt bij PSV

Gepubliceerd op 06 oktober 18, 15:56
EINDHOVEN- AZ Onder 19 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het bezoek aan PSV. De competitiewedstrijd op Sportcomplex De Herdgang eindigde in een gelijkspel. De ploegen van Robert Franssen en Ruud van Nistelrooy kwamen niet tot scoren.

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd en brachten de gastheren enkele keren in de problemen. Zo kwam de ploeg gevaarlijk door over rechts met Guillermo Gauna en was er dreiging bij goed druk zetten van Mohamed Taabouni. AZ liet in deze prima openingsfase echter na PSV pijn te doen, waarna de thuisploeg het heft meer in handen nam.

Ander spelbeeld
Naarmate het eerste bedrijf vorderde, kreeg de thuisploeg dus de overhand. AZ straalde in deze fase uit met minder energie te spelen dan vorige week en werd achteruit gedwongen. Een aantal keer kwam AZ er wel nog met enige dreiging uit, maar de grootste kans was op slag van rust voor de ploeg van Van Nistelrooy. De spits van de Brabanders schoot rakelings naast.

Over en weer
Ook de tweede helft begon met een goede kans voor PSV, na matig ingrijpen op links bij AZ. Vervolgens kwam het duel echter meer in balans en waren er aan beide kanten kansen. Zo was er een enorme mogelijkheid voor Keyennu Lont, die alleen op het doel af kon en op de keeper schoot. Ook was er een kopkans voor Tijmen Wildeboer, werd een goal voorkomen door AZ-keeper Mees Bakker en een inzet van Justin de Haas door de PSV-goalie van de lijn getikt.

Franssen: ‘Herstelden ons goed’
“Ik denk dat dit gelijkspel een goede afspiegeling van het wedstrijdbeeld is”, analyseerde Franssen het duel in Eindhoven. “Wij waren dreigend in het begin, PSV was daarna beter en wij herstelden ons na rust goed op basis van het leveren van meer energie. Een doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen, maar op basis van het vertoonde spel kan ik leven met een gelijkspel.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 19 – AZ Onder 19 0-0 (0-0)

Opstelling AZ:
Mees Bakker; Fons Gemmel, Joey Jacobs, Justin de Haas, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni (46. Tijmen Wildeboer), Bram Franken (71. Justin Baas); Guillermo Gauna (83. Jeffrey van der Heijden), Keyennu Lont (74. Iman Griffith), Thijs Oosting.