AZ Onder 19 ruim langs Vitesse

AZ Onder 19 ruim langs Vitesse

Gepubliceerd op 22 mei 19, 20:19

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Robert Franssen was woensdagavond met 4-0 te sterk voor Vitesse.

Waar Mees Bakker redding bracht op een forse kans voor Jasper Dahlhaus, was het bij de eerste doelpoging van AZ gelijk raak. Iman Griffith werd weggestoken door Justin Baas en opende de score. Na wat kansjes op meer en een korte fase van Arnhemse dreiging werd de voorsprong acht minuten voor rust verdubbeld. Kersvers Europees kampioen Soulyman Allouch schoot van afstand heerlijk raak.

Knappe saves
Na grote mogelijkheden voor Keyennu Lont en Justin Baas werd het na iets meer dan uur spelen alsnog 3-0. Thijs Oosting ging de een-twee aan met Allouch en maakte zijn tiende goal van het seizoen. In de eindfase verrichtte Bakker enkele knappe saves, waardoor hij zijn doel schoon hield en extra kon genieten van het slotakkoord. Fons Gemmel zette voor en zag Lont op atletische wijze afronden.

Geen misstap
Met nog twee duels te gaan, had AZ Onder 19 nog een kleine kans op de landstitel. De concurrentie moest woensdag een misstap begaan om de Alkmaarse droom in leven te houden, maar dat gebeurde niet. Zaterdag wordt het seizoen afgesloten in Nijmegen, waar bij een zege op NEC beslag kan worden gelegd op de tweede plaats in de eindrangschikking.

Franssen: 'Goed afsluiten'
"We hadden op het begin moeite controle over de wedstrijd te krijgen", zag Franssen. "Vitesse deed namelijk iets anders dan verwacht en wij moesten ons aanpassen. Uiteindelijk ontstond er veel ruimte waar wij goed mee omgingen, met twee mooie goals tot gevolg. Na rust speelden we gedisciplineerder en hadden we meer controle. Al werd het na de 3-0 een open wedstrijd en hield Mees nog knap zijn doel schoon. Zaterdag willen we het seizoen goed afsluiten bij NEC, zoals dat bij AZ past."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

AZ Onder 19 - Vitesse Onder 19 4-0 (2-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel, Joey Jacobs (62. Rik Regeling), Justin Baas, Maxim Gullit (81. Quinten Dekkers); Bram Franken (46. Sem Dirks), Guillermo Gauna (62. Ricuenio Kewal), Thijs Oosting; Iman Griffith, Keyennu Lont, Soulyman Allouch (70. Rasmus Wendt).

Scoreverloop: 16. Griffith 1-0, 37. Allouch 2-0, 63. Oosting 3-0, 90. Lont 4-0.

Wedstrijd

4
0113 Nike Onder 19 competitie (voorjaar A-cat)
AZ - Vitesse
woensdag 22 mei 2019, 18:30
Wedstrijd informatie
0