AZ Onder 19 speelt gelijk tegen NEC/FC Oss

Gepubliceerd op 06 mei 17, 17:35
NIJMEGEN- AZ Onder 19 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld bij NEC/FC Oss. Het elftal van trainer Koen Stam kwam twee keer knap terug van een achterstand. Namens de Alkmaarders zorgden Mees Kaandorp en Rens van der Wacht voor de doelpunten.
 

De wedstrijd op Sportcomplex De Eendracht startte in een hoog tempo met mogelijkheden voor beide ploegen. Binnen tien minuten hadden zowel NEC/FC Oss als AZ het ijzerwerk al geraakt. Nadat NEC op de paal had geschoten, knalde Mees Hoedemakers de bal hard tegen de lat. In de rebound schoot Kaandorp net naast.x

Jonsson
Net voor de rust volgde opnieuw een grote mogelijkheid voor AZ Onder 19. Jonatan Ingi Jonsson schoot op het doel van Maarten Paes, maar een verdediger van de Nijmegenaren maakte net op tijd een sliding waardoor de doelman niet in actie hoefde te komen.

Pegel Kaandorp
Na de doelpuntloze eerste helft vlogen beide ploegen na de rust uit de startblokken. Na een goede combinatie zette Bart Spierings de thuisclub op voorsprong. Lang kon NEC/FC Oss echter niet van de voorsprong genieten. Een paar minuten later maakte Kaandorp al de gelijkmaker. Van 25 meter schoot de middenvelder de bal snoeihard in de kruising: 1-1.

Van der Wacht
Even later kwam AZ Onder 19 opnieuw op achterstand. Doelman Maarten List verkeek zich op een afstandsschot van Samed Oztoprak waardoor NEC/FC Oss weer op voorsprong kwam. Tien minuten later was het alweer gelijk. Een hoekschop van Teun Bijleveld kwam voor de voeten van Van der Wacht, die onberispelijk raak schoot: 2-2. Na de gelijkmaker probeerden beide ploegen het nog wel, maar grote kansen bleven uit.

Stam: 'Terechte uitslag'
Stam vond het gelijkspel uiteindelijk terecht: ''Het was een zware wedstrijd, waarin het maximale gevraagd werd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en we creëerden allebei veel kansen. Al met al een een terechte uitslag."

Interessante week
Het elftal van Stam gaat een pittige week tegemoet met zowel midweeks als in het weekend een wedstrijd tegen Ajax. "Eerst woensdag thuis voor de competitie en dan zaterdag voor de halve finale van de beker. We moeten snel zien te herstellen van deze zware wedstrijd. Op ieder gebied wordt het een interessante week!"

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NEC/FC Oss Onder 19 - AZ Onder 19 2-2 (0-0)
 
Opstelling AZ: Maarten List; Kevin Duin (64. Robin Lathouwers), Joerie Church, Justin Bakker, Danny Muhl; Rens van der Wacht, Mees Kaandorp, Mees Hoedemakers; Jonatan Ingi Jonsson, Des Kunst (46. Teun Bijleveld), Melle Springer (52. Vasco Lo-Ning Hing).
 
Scoreverloop: 48. Spierings 1-0, 54. Kaandorp 1-1, 59. Oztoprak 2-1, 69 Van der Wacht 2-2.

Tekst: AZ Media / Jim Steijvers