AZ Onder 19 verliest bij Feyenoord

AZ Onder 19 verliest bij Feyenoord

Gepubliceerd op 13 april 19, 16:21

ROTTERDAM- AZ Onder 19 heeft zaterdag een nederlaag bij concurrent Feyenoord geleden. De Rotterdammers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Robert Franssen, die wel koploper blijft.

In de eerste helft was er geen duidelijk bovenliggende partij, maar waren de beste kansen wel voor de thuisploeg. Zo schoot Naoufal Bannis in kansrijke positie naast en redde Mees Bakker op een kopbal van dichtbij. Bannis was ook vlak voor rust nog eens zeer dreigend. AZ zette hier een aardige poging van Soulaïman Allouch tegenover.

Goals
Na rust kreeg Peer Koopmeiners de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de goal viel nadat de middenvelder over schoot aan de overzijde. Bakker wist Rodney Huijgen nog van scoren af te houden, maar was kansloos op een inzet van Wouter Burger. Tien minuten later maakte Cheick Touré er met het hoofd 2-0 van.

Vuist
Een serieuze vuist wisten de Alkmaarders in de resterende 25 minuten niet meer te maken, al waren ze nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. Keeper Joey Koorevaar redde op een schot van Bram Franken en met name Thijs Oosting rook aan een goal. Hij raakte in de slotfase de paal. Door de nederlaag ziet AZ Feyenoord tot twee punten naderen. Ajax heeft één punt minder dan de koploper.

Franssen: 'Gaven controle weg na 1-0'
"Goed voetbal was vanwege het veld niet echt mogelijk, waardoor veel moest gebeuren vanuit de tweede bal", zag Franssen. "Feyenoord was in de eerste helft dreigender en dominanter, maar richting de rust gaven wij minder weg. In het begin van de tweede helft hadden we meer controle, maar die gaven we weg toen zij uit het niets op 1-0 kwamen. We gaven in de fase dat de tegendoelpunten vielen onvoldoende druk op de bal. Wel hadden we een aantal goede momenten naar voren toe, waarbij we zeker hadden moeten scoren. De ploeg heeft hard gewerkt, maar dat was vandaag niet genoeg."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord Onder 19 - AZ Onder 19 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Quinten Dekkers (65. Fons Gemmel), Joey Jacobs, Justin Baas, Justin de Haas; Peer Koopmeiners (86. Quinten Helmer), Mohamed Taabouni, Thijs Oosting; Iman Griffith (79. Tijmen Wildeboer), Keyennu Lont (46. Bram Franken), Soulaïman Allouch (79. Maxim Gullit).

Scoreverloop: 55. Burger 1-0, 65. Touré 2-0.

Wedstrijd

2
0113 Nike Onder 19 competitie (voorjaar A-cat)
- AZ
zaterdag 13 apr 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
0