AZ Onder 19 verslaat Willem II

AZ Onder 19 verslaat Willem II

Gepubliceerd op 01 december 18, 16:50

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag op overtuigende wijze gewonnen van Willem II. De ploeg van trainer Robert Franssen was de dominante ploeg en drukte dit ook uit op het scorebord. Twee doelpunten van Mohamed Taabouni waren genoeg voor de overwinning: 2-0.

De Alkmaarders begonnen sterk en drukten de bezoekers terug op de eigen helft. Dit leidde al snel tot kansen voor Iman Griffith, Keyennu Lont, Justin de Haas en Joey Jacobs. De openingstreffer liet echter tot de 39e minuut op zich wachten. Willem II-keeper Connor van den Berg leverde in bij Taabouni, waarna de middenvelder van ruim dertig meter in het doel lobde.  

Strakke voorzet
De bezoekers lieten zich in de openingsfase van de tweede helft van een andere kant zien en kregen twee flinke kansen. Het was echter opnieuw AZ dat de trekker overhaalde. Quinten Dekkers gaf vanaf rechts een strakke voorzet, waarna Taabouni via Lont de bal kreeg en binnen tikte. In het restant van de wedstrijd waren er nog kansen voor Thijs Oosting en Kenzo Goudmijn, maar het bleef 2-0. 
 
Franssen: ‘Marge moeten vergroten’
“Dit is een goede overwinning die hoger had moeten uitvallen”, vond Franssen. “We hadden na rust een lastige fase, maar daar zijn we goed doorheen gekomen. Na de 2-0 hadden we de marge moeten vergroten. We scoren namelijk twee keer, maar dat komt niet overeen met de kansenverhouding. Die was namelijk ruim in ons voordeel. Volgende week hebben we tegen FC Utrecht de kans om definitief bij de eerste acht te komen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN: 
AZ Onder 19 - Willem II Onder 19 2-0 (1-0)

Opstelling AZ: Beau Reus; Quinten Dekkers (67. Fons Gemmel), Joey Jacobs, Justin de Haas, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners (89. Bram Franken), Mohamed Taabouni (89. Justin Baas), Kenzo Goudmijn; Iman Griffith, Keyennu Lont (82. Jeffrey van der Heijden), Thijs Oosting (76. Guillermo Gauna). 

Scoreverloop: 39. Taabouni 1-0, 57. Taabouni 2-0.

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

10
Onder 12 competitie
AZ - PSV
zaterdag 24 nov 2018, 12:00
Wedstrijd informatie
10