AZ Onder 19 wervelt langs Almere

AZ Onder 19 wervelt langs Almere

Gepubliceerd op 19 oktober 19, 16:50

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op Almere City FC. De ploeg van trainer Robert Franssen gaf de bezoekers met hoge pressie geen moment rust en hield de punten op het AFAS Trainingscomplex: 6-1. 

De Alkmaarders begonnen energiek aan het duel en kwamen al vroeg op voorsprong. Félix Correia kreeg de bal met een fraaie actie bij Iman Griffith, die simpel kon afronden. Yusuf Barasi verdubbelde de marge en zorgde dat AZ halverwege comfortabel aan de leiding ging. 

Strafschop
Ook na de onderbreking voerde de thuisploeg de regie. Aanvoerder Bram Franken benutte na een uur een strafschop en via Zico Buurmeester en invaller Fedde de Jong werd het 5-0. Almere-speler Ayouba Kosiah deed nog iets terug deed, maar het slotakkoord kwam op naam van Griffith. De aanvaller maakte zijn tweede van de middag. 

Franssen: 'Trots op het team'
''Ik ben heel trots op het team'', reageerde Franssen op de overwinning. ''We creëerden legio kansen en scoorden zes mooie doelpunten. In de beginfase vond ik dat de afstanden in de verdediging niet helemaal klopten, maar dat hebben we in de tweede helft beter opgepakt. Ik heb genoten van de intenties die de jongens lieten zien.'' 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 - Almere City FC Onder 19 6-1 (2-0)

Opstelling AZ: Mees Bakker; Fons Gemmel (81. Jorn Berkhout), Rik Regeling, Tijs Velthuis, Quinten Dekkers (67. Sem Dirks); Bram Franken (81. Emir Biberoglu), Soulyman Allouch, Zico Buurmeester; Iman Griffith, Yusuf Barasi (85. Tijmen Wildeboer), Félix Correia (63. Fedde de Jong). 

Scoreverloop: 7. Griffith 1-0, 18. Barasi 2-0, 62. Franken 3-0 (pen.), 63. Buurmeester 4-0, 72. De Jong 5-0, 78. Kosiah 5-1, 87. Griffith 6-1. 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

6
Nike Onder 19 competitie
AZ - Almere City FC
zaterdag 19 okt 2019, 15:00
Wedstrijd informatie
1