Tiental AZ Onder 19 wint in Rotterdam

Gepubliceerd op 26 september 18, 20:19
ROTTERDAM- AZ Onder 19 heeft woensdagavond een overwinning geboekt bij Sparta. Op Het Kasteel won de ploeg van trainer Robert Franssen – die een groot deel van de tweede helft met tien man speelde – met 1-2 van de Rotterdammers.

De Alkmaarders waren voor rust de bovenliggende partij en legden enkele goede drukmomenten aan de dag. De ploeg wist deze echter niet om te zetten in serieuze mogelijkheden en moest het doen met bescheiden kansen voor Guillermo Gauna en Iman Griffith. Sparta, dat negen punten pakte in de eerste drie competitieduels, werd vervolgens ook wat gevaarlijker. Dit leidde evenmin tot veel gevaar voor het doel, al moest AZ-keeper Mees Bakker wel een belangrijke redding verrichten.

Zeer overtuigend
Halverwege het eerste bedrijf kwam AZ aan de leiding. Na goed doorzetten bracht Thijs Oosting de bal vanaf links voor het doel, waar Guillermo Gauna stond en de 0-1 tegen de touwen werkte. Sparta werd voor rust nog een keer gevaarlijk, maar de voorsprong hield stand en werd kort na rust zelfs verdubbeld. AZ kwam zeer overtuigend uit de kleedkamer, Peer Koopmeiners scoorde al snel uit een vrije trap.

Hoop
Via Quinten Dekkers kregen de bezoekers de kans zichzelf in een zetel te helpen. Quinten Dekkers was namelijk dicht bij 0-3, maar de verdediger kwam niet tot scoren. Bij Sparta keerde vervolgens de hoop op een goed resultaat helemaal terug na een fout op de linkerflank bij AZ. De Rotterdammers hadden een rappe counter in huis en kwamen via Mohammed Tahiri op 1-2.

Rood
AZ ging volwassen om met de tegenslag en leek de zaken vanuit een goede organisatie onder controle te hebben, maar het wedstrijdbeeld veranderde toen Quinten Helmer rood kreeg. Met een man meer ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker, waar zij ook enkele keren dicht bij waren, maar AZ hield stand en boekte zo de eerste overwinning in de nog jonge najaarscompetitie.

Franssen: ‘Te spreken over energie’
“Ik ben tevreden over de eerste zestig minuten”, oordeelde Franssen na de driepunter op Het Kasteel. “De wijze van druk zetten was goed en ik ben ook te spreken over de energie die wij er met zijn allen in hebben gestopt. Sparta is een prima ploeg die niet voor niets nog geen puntverlies had geleden, dus een compliment aan de ploeg dat wij hier met tien man de zege over de streep hebben getrokken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam Onder 19 – AZ Onder 19 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 26. Gauna 0-1, 48. Koopmeiners 0-2, 58. Tahiri 1-2.

Rode kaart: 65. Helmer (AZ).