AZ Onder 19 zet grote stap naar kampioenspoule

AZ Onder 19 zet grote stap naar kampioenspoule

Gepubliceerd op 07 december 19, 16:23

HEERENVEEN- AZ Onder 19 heeft zaterdag een grote stap op weg naar plaatsing voor de kampioenspoule gezet. Op Sportpark Skoatterwâld was de ploeg van trainer Robert Franssen met 0-3 te sterk voor sc Heerenveen.

De wedstrijd kende op een moeilijk bespeelbaar veld een gelijk opgaand begin, waarbij Heerenveen al snel een kans uit een rebound kreeg. AZ antwoordde met twee gevaarlijke uitbraken.

Onberispelijk
Na een kwartier werd de score geopend door aanvoerder Bram Franken, die een penalty onberispelijk binnen schoot. Daarna werd Heerenveen enkele keren gevaarlijk via de zijkant, maar sloeg AZ opnieuw toe. Met een fantastische actie zorgde Iman Griffith voor 0-2.

Regie
Heerenveen kwam na rust goed uit de kleedkamer, waar bij AZ de afstanden in die fase te groot waren. Een Friese dropkick ging net over, waarna Beau Reus een goede redding verrichtte. Na een kwartier ging de storm liggen en nam AZ na het inbrengen van Viktor Christiansson de regie in handen.

In het slot
De beslissing bleef ondanks grote kansen voor Soulaïman Allouch, Griffith en Barasi lange tijd uit en tien minuten voor tijd voorkwamen Tijs Velthuis en Reus een goal van de thuisploeg. In de laatste minuut kon AZ opgelucht ademhalen, toen Allouch het duel op aangeven van Ricuenio Kewal in het slot gooide.

Franssen: 'Volwassen mee omgegaan'
"Wij wilden met een goede reactie komen op het slechte optreden van dinsdag", zei Franssen. "We wisten dat de omstandigheden niet optimaal zouden zijn en hebben ons strijdplan daarop aangepast. Dat is een goede keuze gebleken, ook omdat de jongens hier heel volwassen mee zijn omgegaan. Winnen was het voornaamste uitgangspunt en dat hebben we gedaan. Een belangrijke zege."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
sc Heerenveen Onder 19 - AZ Onder 19 0-3 (0-2)

Opstelling: Beau Reus; Fons Gemmel, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Quinten Dekkers; Bram Franken, Soulaïman Allouch, Zico Buurmeester; Iman Griffith (71. Ricuenio Kewal), Yusuf Barasi (60. Viktor Christiansson), Félix Correia.

Scoreverloop: 16. Franken 0-1 (pen.), 37. Griffith 0-2, 90. Allouch 0-3.

Foto's: Britt Fotografie

Wedstrijd

0
Nike Onder 19 competitie
sc Heerenveen - AZ
zaterdag 7 dec 2019, 14:30
Wedstrijd informatie
3