AZ Onder 15 verliest bij PSV

AZ Onder 15 verliest bij PSV

Gepubliceerd op 16 november 19, 12:49

EINDHOVEN- AZ Onder 15 leed zaterdag een nederlaag op PSV. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld ging op De Herdgang lang aan de leiding, maar in een tumultueuze slotfase bogen de Eindhovenaren de score volledig om: 3-1. 

De Alkmaarders waren in de eerste helft de bovenliggende partij en namen door een goal van Anthony Smits al snel de leiding. Kort na de onderbreking waren Adam Ait Ali Oulhaj en Smits dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Zij schoten echter op PSV-goalie Bart Hamers. 

Twee tegenslagen
Halverwege de tweede helft moest AZ in korte tijd twee tegenslagen verwerken. PSV kwam langszij, waarna Kees Smit een paar minuten later zijn tweede gele kaart ontving. Beide ploegen gingen hierna voor de winst en in de slotfase viel de beslissing in het voordeel van de thuisploeg. PSV maakte vlak voor tijd zijn tweede doelpunt en kwam in blessuretijd op 3-1. 

Van Zijtveld: 'Verliezen vooral van onszelf'
''In de eerste helft hebben wij heel aardig positiespel laten zien'', vond Van Zijtveld. ''We trokken de wedstrijd naar ons toe en was het jammer dat de rust kwam. In de tweede helft missen we twee grote kansen, waarna PSV op 1-1 komt. Vervolgens krijgen wij een rode kaart en moeten we in de slotfase ook de 2-1 incasseren. We gingen met tien man nog vol voor die gelijkmaker en dan wordt het of 2-2, of 3-1. Helaas werd het dat tweede. We verliezen vooral van onszelf doordat we onze eigen kansen niet afmaken.''

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PSV Onder 15 - AZ Onder 15 3-1 (0-1)

Opstelling AZ: Tristan Kuijsten; Mathijs Menu, Mardoché Hiddinga, Enoch Mastoras, Tom Carbaat (77. Rio Robbemond); Kees Smit, Teun Gijselhart, Ilias Splinter; Anthony Smits, Adam Ait Ali Oulhaj, Jereno van Gom (68. James Bartele). 

Scoreverloop: 9. Smits 0-1, 65. Geerts 1-1, 77. Jager 2-1, 80+5. Razak 3-1. 

Rode kaart: 67. Smit (AZ / 2x geel). 

Wedstrijd

3
Onder 15 Najaar - 2020 - 2021
PSV - AZ
zaterdag 16 nov 2019, 11:00
Wedstrijd informatie
1