AZ ondersteunt Erasmus MC

Gepubliceerd op 25 maart 20, 11:01

ALKMAAR- AZ stelt ontspanningsfaciliteiten ter beschikking voor Intensive Care-medewerkers van het Erasmus MC. Zij kunnen gebruik maken van VITA Sentation-stoelen, die zijn voorzien van een speciale ontspanningstechnologie.

De Intensive Care afdeling van het Erasmus MC in Rotterdam neemt deze week honderden Corona-patiënten op. Hiermee komt een enorme druk op alle verpleegkundigen en artsen op de IC.

Werkdruk
Deze werkdruk zorgt voor een ongekend hoog risico op overbelasting en oververmoeidheid. Terwijl een maximale inzetbaarheid gedurende deze coronacrisis van groot belang is. Uitval van medewerkers kunnen ziekenhuizen zich niet veroorloven, want zij staan in de frontlinie in de strijd tegen COVID-19.

Interventie
Het Erasmus MC kijkt daarom naar mogelijkheden om hen, daar waar het kan, te ontlasten op het werk. Met de lange werkdagen en -nachten is rust en slaap schaars. Om verpleegkundigen en artsen te ontlasten zijn rustmomenten voor snel herstel een goede interventie. Het ziekenhuis heeft haar behoefte aan interventie neergelegd bij Newas, specialist in powernapstoelen. Het bedrijf is direct op zoek gegaan naar een oplossing om met spoed het Erasmus MC direct te kunnen helpen.


Powernapstoelen
Bij AZ is veel ervaring met herstel en ontspanning. Spelers maken op het AFAS Trainingscomplex gebruik van speciale powernapstoelen. De VITA Sentation-stoelen zijn voorzien van een speciale FPS
ontspanningstechnologie en bieden de topsporters snel en effectief herstel na intensieve en fysiek zware trainingen.

Herstellen
Nu de AZ-spelers uit voorzorg thuis moeten blijven, maken zij geen gebruik van de stoelen. AZ stelt de stoelen beschikbaar aan de IC- verpleegkundigen en artsen van het Erasmus MC zodat zij tussentijds kunnen herstellen, en als het kan, de zo nodige rust nemen.

Samen naar Victorie in de bestrijding van het coronavirus.