AZ onderuit tegen Willem II

AZ onderuit tegen Willem II

Gepubliceerd op 01 december 18, 21:54

ALKMAAR - AZ heeft zaterdagavond verloren van Willem II. In een regenachtig AFAS Stadion wonnen de Tilburgers door twee doelpunten van Fran Sol: 0-2.

John van den Brom stuurde tegen Willem II dezelfde elf namen naar de aftrap als een week eerder tegen VVV. Dat betekende dat Teun Koopmeiners opnieuw centraal achterin stond en Adam Maher, die voorafgaand het duel werd gehuldigd voor zijn 100e officiële wedstrijd voor AZ, weer op het middenveld begon.

Snelle achterstand
De gasten hadden slechts drie minuten nodig om op voorsprong te komen. De thuisploeg kreeg een hoekschop van de Tilburgers niet weg en uiteindelijk was het Fran Sol die van dichtbij de bal via de onderkant van de lat binnen frommelde: 0-1.

AZ-kans
De eerste kans voor de ploeg uit Alkmaar was voor Albert Gudmundsson. De rechtsbuiten werd in de diepte gestuurd en ontsnapte aan de aandacht van de Willem II-defensie, echter was Timon Wellenreuther op tijd zijn doel uit en plukte de bal van de voet van de IJslander. 

Volley
Een minuut later dribbelde Oussama Idrissi over de achterlijn en legde terug op Mats Seuntjens, maar nu kon de Duitse doelman van Willem II redden op de volley.

Van de lijn
Met 25 minuten op de klok was Wellenreuther wél gepasseerd, alleen miste een stiftje van Idrissi over de uitgekomen doelman kracht, waardoor verdediger Thomas Meissner vlak voor de lijn kon redden.

Te kort
Enkele minuten later moest oud-AZ’er Fernando Lewis ingrijpen op de Tilburgse doellijn. Guus Til denderde aan de rechterkant het strafschopgebied binnen en schoot de bal met buitenkant rechts langs Wellenreuther, maar ook deze inzet miste kracht.

Sol 0-2
Terwijl de Alkmaarders naarstig op zoek waren naar de gelijkmaker, bolde het net aan de andere kant. Donis Avdijaj counterde vlijmscherp en liep samen met Sol alleen richting Marco Bizot. Vlak voor de doelman legde Avdijaj af, waardoor de Spanjaard de bal eenvoudig in het lege doel tikte: 0-2.

Wissels
Met Dorin Rotariu en Ferdy Druijf na rust binnen de lijnen, zocht AZ opnieuw de aanval. In de 53e minuut leverde dat via Thomas Ouwejan gevaar op. De linksback kreeg de bal van Idrissi en vond met een hard schot de vuisten van Wellenreuther.

Ingezakt Willem II
Dat was direct het grootste gevaar van de tweede helft. Willem II zakte gegroepeerd in, terwijl AZ maar niet tot écht grote kansen wist te komen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Willem II 0-2 (0-2)

Eredivisie

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø (46. Dorin Rotariu), Guus Til, Adam Maher; Albert Gudmundsson (65. Léon Bergsma), Mats Seuntjens (46. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi.
Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios; Pol Llonch, Daniel Crowley (90. Aras Özbiliz), Vurnon Anita; Damil Dankerlui (73. Driess Saddiki), Fran Sol (94. Kristofer Kristinsson), Donis Avdijaj. 

Scoreverloop: 3. Sol 0-1, 30. Sol 0-2.
Gele kaarten: Gudmundsson (AZ), Llonch. Heerkens (Willem II).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Allard Linhout
Toeschouwers: 15.787Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - Willem II
zaterdag 1 dec 2018, 19:45
Wedstrijd informatie
2