AZ overtuigt in De Kuip

AZ overtuigt in De Kuip

Gepubliceerd op 26 september 19, 21:47

ROTTERDAM- AZ heeft donderdag het uitduel met Feyenoord met ruime cijfers gewonnen. In De Kuip werd het 0-3 voor de ploeg van Arne Slot. De goals kwamen op naam van het aanvalstrio Myron Boadu, Calvin Stengs en Oussama Idrissi.

Bij AZ keerden Ron Vlaar en Fredrik Midtsjø terug in de basis, terwijl Dani de Wit met zijn gebroken neus plaats moest nemen op de bank. Zijn rol ‘op tien’ werd ingevuld door uitblinker Stengs.

Lat
De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd met veel gevaar vanaf de linkerflank. Schoten van Boadu en Stengs werden geblokt, terwijl een voorzet van Owen Wijndal maar net voorlangs ging. Na deze fase nam Feyenoord het heft even in handen met een serie doelpogingen die werden ontzenuwd door Marco Bizot. Eén keer bracht de lat redding na een schot van Jens Toornstra.

Boadu
Na deze serie kansen sloeg AZ - dat heerste op het middenveld - koelbloedig toe, opnieuw via de linkerflank. Een schitterend uitgevoerde aanval eindigde via Idrissi en Wijndal bij de inlopende Boadu: 0-1.

Stengs
Vlak na rust werd AZ nogmaals beloond voor het overwicht dat op de grasmat steeds meer zichtbaar werd. Stengs schoot zijn ploeg met links op 0-2. Zijn harde, lage schot liet keeper Kenneth Vermeer kansloos. Met die riante tussenstand op zak nam AZ wat gas terug. Toch kreeg Yukinari Sugawara, die rechtsbuiten stond, wel een mogelijkheid een derde goal te maken. Vermeer greep echter goed in.

Idrissi
In de slotminuten werd AZ door Feyenoord geholpen aan zijn zesde competitietreffer van het seizoen. De buitenspeler pakte de bal van de onhandig opbouwende Eric Botteghin af en kon simpel profiteren: 0-3. Bizot werd aan de andere kant amper op de proef gesteld in het tweede bedrijf.

Derde
AZ klimt dankzij de derde overwinning op rij naar de derde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben één punt minder dan Ajax en PSV.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Feyenoord - AZ 0-3 (0-1)

Eredivisie

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Botteghin, Ié, Haps; Tapia (69. Burger), Kökcü (62. Larsson), Toornstra; Berghuis, Narsingh, Sinisterra (80. Bannis).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (79. Jordy Clasie), Calvin Stengs, Teun Koopmeiners; Yukinari Sugawara, Myron Boadu (80. Dani de Wit), Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 39. Boadu 0-1, 50. Stengs 0-2, 84. Idrissi 0-3.
Gele kaarten: Sinisterra, Berghuis (Feyenoord), Wijndal (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Kamphuis
Toeschouwers: 35.000

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl