AZ overtuigt in Meppel

Gepubliceerd op 27 september 18, 16:43
MEPPEL- AZ heeft donderdagavond in de beker overtuigend gewonnen van Alcides. De ploeg van John van den Brom was met 0-6 te sterk voor de hoofdklasser. Oussama Idrissi tekende voor zijn eerste hattrick in Alkmaarse dienst. In Meppel maakte Marko Vejinovic zijn rentree.

Aan de aftrap stonden vier andere namen ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd tegen FC Groningen. Léon Bergsma maakte zijn basisdebuut in Alkmaarse dienst. Vejinovic maakte zijn officiële rentree na zijn zware knieblessure.

Johnsen 0-1
In Meppel trof AZ een ploeg die zich ver liet inzakken. De bezoekers moesten in een druk zestienmetergebied op zoek naar de openingen. Na een kwartier spelen tikte Bjørn Johnsen op aangeven van Idrissi de 0-1 binnen.

Idrissi
Niet veel later was het Idrissi zelf die de voorsprong verdubbelde. Met een actie vanaf links stak hij naar binnen en schoof de bal achter doelman Danny Bos: 0-2.

Vrije trap Maher
De score werd in de eerste helft verder uitgebreid door Adam Maher. Na een overtreding kreeg AZ een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, die fraai door de middenvelderer in de verre hoek werd geschoten: 0-3.

Eerste doelpunt Rotariu
Na knap binnenhouden van Jonas Svensson, kwam de bal in aanvallend gebied voor de voeten van Mats Seuntjens. Hij hield het overzicht en legde klaar voor Dorin Rotariu, die hard raakschoot: 0-4.

Gevaarlijk Alcides
Alcides kwam vlak na rust dicht bij een eretreffer. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal na een schot van Koen Romme uit het doel, waarna uit de rebound van Jermain Wobbes de paal werd geraakt. De derde inzet bokste doelman Marco Bizot hard weg.

Hattrick
Halverwege de tweede helft tekende Idrissi voor zijn tweede doelpunt van de avond. Op de lijn van de zestien kwam hij opnieuw naar binnen en schoot de bal met een fraaie krul in het doel: 0-5. Niet lang na dat doelpunt beging Alcides een overtreding op Tijjani Reijnders, waardoor scheidsrechter Joey Kooij naar de stip wees. Idrissi benutte de penalty: 0-6. Daarmee maakte hij een hattrick, zijn eerste in dienst van AZ.

Loting
Door de zege zit AZ zaterdag in de koker voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Alcides - AZ 0-6 (0-4)
1e ronde TOTO KNVB Beker

Opstelling Alcides: Danny Bos; Jari Mooij, Dennis Blokzijl, Danni Lohman, Peter Fokke (68. Brecht van Zomeren), Bram Komduur; Frank Fokke, Olaf de Grip (56. Jasper Bos), Koen Romme; Ryan Luyckx (77. Boye Keizer), Jermain Wobbes.
Opstelling AZ: Marco Bizot, Jonas Svensson, Ricardo van Rhijn (68. Henri Weigelt), Léon Bergsma, Thomas Ouwejan (63. Owen Wijndal); Mats Seuntjens, Marko Vejinovic (58. Tijjani Reijnders), Adam Maher; Dorin Rotariu, Bjørn Johnsen, Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 16. Johnsen 0-1, 24. Idrissi 0-2, 33. Maher 0-3, 42. Rotariu 0-4, 71. Idrissi 0-5, 75. Idrissi 0-6 (p).
Gele kaarten: F. Fokker (Alcides), Bergsma, Reijnders (AZ).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Joey Kooij
Toeschouwers: 2.000

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl