AZ overtuigt ook in Utrecht

AZ overtuigt ook in Utrecht

Gepubliceerd op 23 november 19, 20:26

UTRECHT- AZ heeft zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen in Utrecht. De plaatselijke FC werd met 0-3 verslagen door de ploeg van Arne Slot. De goals kwamen op naam van Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Myron Boadu. Door deze zege verstevigt AZ de tweede plek in de Eredivisie.

AZ verscheen met dezelfde elf aan de aftrap die twee weken geleden FC Emmen versloegen. De ploeg van Arne Slot trof een fel FC Utrecht dat in de openingsfase het meeste gevaar afdwong. AZ doorstond deze storm en nam halverwege het eerste bedrijf het heft stevig in handen.

Koopmeiners
Dat Koopmeiners makkelijk scoort uit standaardsituaties bewees hij dit seizoen met al zijn rake strafschoppen. Deze keer schoot hij, via de muur, een vrij trap binnen: 0-1. Dit betekende zijn zevende competitiegoal in veertien Eredivisie-duels dit seizoen.

Idrissi
Zeven minuten na de openingstreffer schoot Idrissi AZ naar een veilige marge. De linksbuiten troefde zijn directe tegenstander Klaiber af, om vervolgens uit een lastige hoek overtuigend binnen te schieten: 0-2.

Zo efficiënt als AZ opereerde, zo onmachtig was de thuisploeg. Een kopbal van Van de Streek werd simpel gepakt door Marco Bizot en schoten van Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck waren vooral hard.

Boadu
Toen Bahebeck even later met een kopbal de AZ-lat raakte, was het aan de andere kant opnieuw wél raak. Na een snelle uitbraak legde Calvin Stengs breed op Boadu, die simpel de 0-3 binnen tikte. Daarmee bepaalden de Oranje-debutanten ook meteen de eindstand, al was Owen Wijndal nog dicht bij de 0-4 met een schot op de paal.

Cijfers
AZ heeft in de laatste zes duels 24 keer gescoord. Zelf hield het in al die wedstrijden de nul. In totaal hield AZ dit seizoen al in tien Eredivisie-wedstrijden de nul.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ 0-3 (0-2)
Eredivisie

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber (75. Giovanni Troupee), Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Joris van Overeem, Adam Maher, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Sander van de Streek (63. Vaclav Cerny), Jean-Christopher Bahebeck (68. Simon Makienok).
Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjo, Dani de Wit (57. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (85. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (77. Thomas Ouwejan).


Scoreverloop:
 24. Koopmeiners 0-1, 31. Idrissi 0-2, 50. Boadu 0-3.
Gele kaarten: Kerk (FC Utrecht), De Wit, Hatzidiakos (AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 22.000

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl