AZ verslaat Panathinaikos

Gepubliceerd op 18 juli 18, 21:19
ALKMAAR- AZ heeft woensdagavond het oefenduel met Panathinaikos gewonnen. In het AFAS Stadion werd het 2-0 dankzij treffers van Myron Boadu en Fred Friday. Bij AZ maakte Mauro Savastano zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van huidig Panathinaikos-speler Mattias Johansson. Hij kwam als speler van AZ tot 176 officiële duels en zes doelpunten.

Veranderde formatie
Teun Koopmeiners begon wegens lichte klachten op de bank. Hij werd op het middenveld vervangen door Mats Seuntjens. Links voorin was er een basisplek voor Myron Boadu. Mauro Savastano zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Stiftje Boadu
Boadu opende op schone wijze de score voor de Alkmaarders. Oussama Idrissi leidde de treffer in met een steekpass, waarna Boadu met een stiftje doelman Soktratis Dioudis passeerde: 1-0.

Debuut Savastano
Thomas Ouwejan verliet vroegtijdig het veld, hij werd vervangen door debutant Savastano. De nieuwkomer liet zich direct gelden door vanaf links een goede voorzet te geven op Fred Friday, die de bal met het hoofd verlengde en tegen de touwen werkte: 2-0.

Kansen
Na rust was de eerste grote kans voor de Grieken. Ousmane Coulibaly leek de aansluitingstreffer te maken, maar Pantelis Hatzidiakos wist dat met een redding op de lijn te voorkomen. Er moest snel omgeschakeld worden, Idrissi vond aan de andere kant Boadu alweer met een voorzet, die de bal naast het doel gleed. In de slotfase was Idrissi ook nog een keer gevaarlijk met een schot dat net naast krulde.

Ongeslagen
Zelf kwam AZ geen moment meer in gevaar en haalde de 2-0 ruststand eenvoudig het drievoudig eindsignaal. De ploeg van John van den Brom is deze voorbereiding nog altijd ongeslagen. Zaterdag oefent het tijdens de AZ Fandag in het AFAS Stadion tegen Jong AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ - Panathinaikos 2-0 (2-0)

Oefenduel

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson, Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos, Thomas Ouwejan (32. Mauro Savastano); Fredrik Midtsjø, Guus Til, Mats Seuntjens; Oussama Idrissi, Fred Friday (63. Iliass Bel Hassani), Myron Boadu (75. Ricardo van Rhijn).
Opstelling Panathinaikos: Soktratis Dioudis; Mattias Johansson (63. Evangelos Theoharis), Dimitrios Kolovetsios, Evangelos Ekonomy, Emanuel Insua; Ousmane Coulibaly (69. Kostas Apostolakis), Ergys Kace, Christos Donis, Anthony Mounier (58. Dimos Chantzaras) ; Stefanos Regkakos (63. Sotirios Pispas), Anastasios Hatzigiovanis (58. Ioannis Bouzoukis).

Scoreverloop: 17. Boadu 1-0, 44. Friday 2-0.
Gele kaarten:
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 4.000
Scheidsrechter: Martin van der Kerkhof

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl