AZ ruim langs AFC'34

Gepubliceerd op 08 juli 15, 18:47
ALKMAAR- AZ heeft woensdag het oefenduel met AFC’34 met 1-8 gewonnen. Aan de Robonsbosweg waren voor rust Vincent Janssen (3x), Joris van Overeem en Jop van der Linden trefzeker. In de tweede helft kwamen de goals van Jeremy Helmer (2x) en Robert Mühren.

Nadat Janssen afgelopen zaterdag in Dirkshorn tegen de Regioselectie al drie keer raak schoot in de tweede helft, mocht hij tegen AFC’34 voor rust aan de start verschijnen. Het duurde nog geen half uur voordat de tweebenige spits zijn moyenne van zaterdag had geëvenaard.

Verdubbelen
Al na vijf minuten rondde Janssen een steekpass van Muamer Tankovic goed af, om nog binnen twintig minuten de score te verdubbelen. Jeffrey Gouweleeuw kopte terug op Tankovic. Zijn schot werd geblokt en de rebound benut door Janssen.

Tien
Drie minuten later liet de Brabander zijn doorzettingsvermogen zien, door een bal binnen te houden die achter dreigde te gaan. Zijn assist werd binnen getikt door Joris van Overeem, die op het middenveld op tien begon met Celso Ortiz en Thom Haye in zijn rug.

Gevloerd
Janssen toonde zijn koelbloedigheid voor het doel opnieuw nadat hij was weggestuurd door Haye: 0-4. Vervolgens werd de spits in de 38ste minuut gevloerd door AFC’34-keeper Joey Wiese. Van der Linden mocht vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn eerste doelpunt in dienst van AZ: 0-5. Op slag van rust deed de thuisploeg iets terug via Bert Inecia, die van dichtbij de eer redde.

Regen
Na rust leek de ploeg van John van den Brom in een volledig andere formatie onverstoord verder te gaan met scoren. Binnen een minuut maakte ook Mühren zijn eerste doelpunt van de voorbereiding: 1-6. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en de omstandigheden zwaarder werden, werd het alsmaar lastiger openingen te vinden in de defensie van de thuisploeg.

Helmer
Kort nadat Matthijs Ramaker namens AFC’34 op de lat kopte, was het aan de andere kant wel raak. Helmer stifte de bal fraai over doelman Joey le Duc: 1-7. Het talent uit de AZ Jeugdopleiding zorgde ook voor het slotakkoord. Fernando Lewis zag z'n schot gestopt door Le Duc, waarna Helmer de 1-8 binnengleed.

Van den Brom: ‘Tegenovergestelde van zaterdag’
“Het was vandaag het tegenovergestelde van zaterdag”, zei Van den Brom na afloop. “Ik heb voor rust mooie dingen gezien. Overtuiging, goede goals, de jongens hebben goed opgepakt wat vorige week minder ging bij die ploeg. We zijn weer verder met trainen, dan is het goed om zo’n eerste 45 minuten te zien. In de tweede helft begonnen we ook sterk. Door de weersomstandigheden werd het wel wat lastiger, dat is wel jammer voor die jongens. Toch hebben we nog acht goals gemaakt, dat is prima.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AFC’34 - AZ 1-8 (1-5)

Oefenduel

Basisopstelling AFC’34: Joey Wiese; Lars Boekel, Jamie Heringa, Emre Aykan, Ilker Yilmaz; Nick Burger, Mohamed Ouamar, Jim Hulleman; Eelke de Graaf, Luc Schuffelen, Bert Inecia.
Opstelling AZ: Sergio Rochet (46. Gino Coutinho); Mattias Johansson (46. Djavan Anderson), Jeffrey Gouweleeuw (46. Derrick Luckassen), Jop van der Linden (46. Jan Wuytens); Ridgeciano Haps (46. Joris Kramer); Thom Haye (46. Stijn Spierings), Joris van Overeem (46. Jeremy Helmer), Celso Ortiz (46. Alexander Sigurdarson); Guus Hupperts (46. Raymond Gyasi, 65. Levi Garcia), Vincent Janssen (46. Robert Mühren), Muamer Tankovic (46. Fernando Lewis).

Doelpunten: 5. Janssen 0-1, 19. Janssen 0-2, 22. Van Overeem 0-3, 27. Janssen 0-4, 38. Van der Linden (pen.) 0-5, 45. Inecia 1-5, 46. Mühren 1-6, 78. Helmer 1-7, 88. Helmer 1-8.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Sander Brito de Roque

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl