AZ ruim langs KV Mechelen

AZ ruim langs KV Mechelen

Gepubliceerd op 10 januari 20, 17:26

OLIVA- AZ heeft het trainingskamp afgesloten met een ruime overwinning op KV Mechelen. De Belgen werden onder herfstachtige omstandigheden met 5-1 verslagen. De Alkmaarse treffers kwamen op naam van Calvin Stengs, Dani de Wit, Oussama Idrissi en Ferdy Druijf (2).

Rody de Boer stond aan de aftrap in plaats van Marco Bizot, die komend competitieduel geschorst is. Verder kwam AZ met de gebruikelijke namen binnen de lijnen. Zij moesten al snel een tegentreffer incasseren, toen Igor De Camargo werd diepgestuurd door Thibaut Peyre. De middenvelder stiftte vervolgens beheerst de 0-1 binnen.

Slalom
AZ reageerde goed en boog de achterstand overtuigend om in een 3-1 ruststand. Eerst was het Stengs die vanaf rechts naar binnen trok, een slalom maakte en vervolgens scoorde: 1-1.

Corner
Niet veel later was De Wit het productieve eindstation van een combinatie tussen Myron Boadu en Calvin Stengs. De nummer tien van AZ kopte al vallend raak: 2-1. Vijf minuten voor het eind van het eerste bedrijf toverde Oussama Idrissi de volgende goal tevoorschijn. Zijn hoekschop verdween - met het nodige geluk - in het Belgische doel: 3-1.

Tussendoor waren ook Jordy Clasie, Boadu en Stijn Wuytens dicht bij een treffer. Door goed keeperswerk van Yannick Thoelen haalde de 3-1 het rustsignaal.


Leeuwin

Bij de aftrap van de tweede helft stond onder meer winteraanwinst Ramon Leeuwin op het veld. De centrale verdediger nam de positie van Ron Vlaar over. Verder pakten ook Bizot, Yukinari Sugawara, Mo Taabouni, Hakon Evjen, Zakaria Aboukhlal, Thomas Ouwejan, Kenzo Goudmijn, Druijf en Félix Andrade na rust hun minuten.

Druijf
Druijf was al snel na zijn invalbeurt trefzeker op aangeven van Andrade: 4-1. In de slotfase bepaalde de spits de eindstand vanaf elf meter op 5-1.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:

AZ - KV Mechelen 5-1 (3-1)
Oefenduel

Opstelling AZ: Rody de Boer (46. Marco Bizot); Jonas Svensson (46. Yukinari Sugawara),
Ron Vlaar (46. Ramon Leeuwin), Stijn Wuytens (64. Joris Kramer), Owen Wijndal (64.Thomas Ouwejan); Jordy Clasie (64. Kenzo Goudmijn), Dani de Wit (64. Hakon Evjen), Teun Koopmeiners (64. Mo Taabouni) ; Calvin Stengs (64. Félix Andrade), Myron
Boadu (64. Ferdy Druijf), Oussama Idriss (64. Zakaria Aboukhlal).
Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Van Cleemput, Swinkels, Peyre, Corryn; Vanlergeberghe, Bosiers, Kaya; Storm, Vanzeir, De Camargo.

Scoreverloop: 10. De Camargo 0-1, 17. Stengs 1-1, 35. De Wit 2-1, 40. Idrissi 3-1, 68. Druijf 4-1, 80. Druijf (pen.) 5-1.
Gele kaarten: Wijndal (AZ), Van Cleemput (KV Mechelen).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Carlos Albaladejo Garcia

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl