AZ-selectie enthousiast over nieuwe spelersbus

Gepubliceerd op 19 februari 10, 00:00
ALKMAAR- AZ reist vanaf nu door het land in een gloednieuwe spelersbus van Hellingman. Vrijdagmiddag nam een aantal spelers samen met Dick Advocaat een kijkje in het luxe vervoersmiddel. Advocaat: “Geweldig, twee keer winnen en je krijgt een nieuwe spelersbus!”

De met sportieve lijnen bespoten bus, die behalve AZ ook Jong AZ en de AZ Vrouwen vervoert, is uitgerust met een luxe interieur: vier breedbeeldschermen, vier kaarttafels, twee koelkasten, een keuken met magnetron en koffiemachine, comfortabele stoelen met veel beenruimte, getinte ramen en een laptopaansluiting voor videopresentaties. “Hij is echt splinternieuw en heeft alleen nog maar van de garage naar het AZ Stadion gereden”, zegt buschauffeur Hans Weijma, die AZ sinds anderhalf jaar vervoert. “In de vorige bus moest ik gewoon schakelen, dit is een automaat. Dat is dus behoorlijk wennen. Maar het is een goed gevoel om hiermee door het land te rijden.”

Milieuvriendelijk

Manfred Hellingman, algemeen directeur van de busmaatschappij, vertelt dat de bus in samenspraak met AZ is samengesteld. “De huisstijl en de kleuren komen van binnen en buiten terug. Deze Mercedes is naast het moderne nieuwe interieur uitgerust met een EVO 5-motor. Dat is de meest milieuvriendelijke motor die verkrijgbaar is. Dat vond AZ ook belangrijk.”

‘Waar zit de toeter?’

Na afloop van de lunch namen Maarten Martens, Niklas Moisander en Simon Poulsen een kijkje in de Mercedes-bus. De spelers inspecteerden de aankleding, testten de stoelen en de tv-schermen. Moisander nam zelfs plaats achter het stuur: “Waar zit de toeter? Geen idee, ik zie veel te veel knoppen.” Poulsen: “Het is een mooie bus. We hebben nu grotere schermen en lekker veel beenruimte. Waar ik altijd zit? Hier, naast de bar en de WC. Meestal doe ik niet mee met het kaarten, behalve als ze iemand tekort komen.”

Advocaat

Ook Dick Advocaat reageerde enthousiast: “Geweldig, twee keer winnen en je krijgt een nieuwe spelersbus! Hij ziet er professioneel uit, net als AZ. Kwaliteit zoekt kwaliteit.”

Moisander: 'Ik zie veel te veel knoppen'