AZ start met 22-koppige selectie

AZ start met 22-koppige selectie

Gepubliceerd op 24 juni 21, 10:12

ZAANSTAD- De voorbereiding op het seizoen 2021-2022 gaat donderdag van start. Dan staat op het AFAS Trainingscomplex de eerste training op het programma. Trainer Pascal Jansen start met een 22-koppige selectie, waaronder enkele talenten uit de AZ Jeugdopleiding.

In de selectie ontbreken enkele internationals. Marco Bizot, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners zijn met Oranje actief op het EK. Ook Yukinari Sugawara, Fredrik Midtsjø, Håkon Evjen, Zakaria Aboukhlal en Albert Gudmundsson sluiten later aan. Jelle Duin en Mees Bakker zijn herstellende van blessures.

AZ Jeugd
Vanaf dit seizoen maken Jelle Duin, Beau Reus, Peer Koopmeiners en Maxim Gullit officieel deel uit van de A-selectie. In de voorbereiding krijgen daarnaast zes AZ Jeugd-spelers de kans zich te laten zien: Fedde de Jong, Zico Buurmeester, Jorn Berkhout, Ernest Poku, Yusuf Barasi en Sem Westerveld.

Oefencampagne
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt AZ onder meer tegen RB Leipzig en Real Sociedad. Binnenkort worden de overige sparringpartners uit de oefencampagne bekendgemaakt.

Instagram
Ga voor actiebeelden van de eerste training van het nieuwe seizoen naar het Instagram-account van AZ. Spelers, goals en acties komen daar voorbij in de story.