AZ start met winst in Dirkshorn

Gepubliceerd op 04 juli 15, 18:18
DIRKSHORN- AZ heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen: 2-7. Tegen een Noord-Hollandse Regioselectie stonden de Alkmaarders bij rust nog met 2-1 achter. Onder aanvoering van Vincent Janssen werd in het laatst kwartier van de wedstrijd de zege behaald.

De hitte was nog niet gaan liggen, toen de Regioselectie de aftrap verrichtte van de start van de voorbereidingscampagne van AZ. Van den Brom besloot de wedstrijd te spelen met twee verschillende elftallen, één voor rust en één na rust. Door fysieke ongemakken waren Gino Coutinho, Mattias Johansson en Alexander Sigurdarson niet inzetbaar.

Ongelukkig
Hoewel AZ voor rust absoluut de dominante ploeg was, lukte het niet meteen om uitgespeelde kansen te creëren. Dat kreeg de Regioselectie halverwege de eerste helft wel voor elkaar. Na ongelukkig uitverdedigen van AZ zorgde Kevin de Bruin in de korte hoek voor de openingstreffer: 1-0.

Verrassend
De Bruin verschalkte keeper Sergio Rochet kort voor rust nogmaals (2-1), maar niet nadat Joris van Overeem uit een voorzet van Guus Hupperts gelijk had gemaakt. Desondanks ging de Regioselectie dus verrassend met een voorsprong de rust in.

Gelijkmaker
Met elf nieuwe spelers kwam na rust letterlijk en figuurlijk een ander - in een hoger tempo spelend - AZ uit de kleedkamer. Het duurde nog geen tien minuten voordat de debuterende spits Vincent Janssen de gelijkmaker op het bord zette: 2-2.

Indruk
De van Almere City FC overgekomen aanvaller maakte een sterke en gretige indruk en had gedurende de tweede helft vaker doel kunnen treffen. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd voordat Janssen – uit een assist van Raymond Gyasi - opnieuw raak schoot: 2-3.

Overwinning
In de slotfase van de wedstrijd was de fut er bij de Regioselectie uit en liep AZ eenvoudig uit naar een ruime overwinning. Gyasi (assist Achille Vaarnold) en opnieuw Janssen zorgden voor de 2-4 en 2-5. In de slotfase was Fernando Lewis er verantwoordelijk voor dat ook de 2-6 (assist Gyasi) en de 2-7 (assist Jeremy Helmer) het scorebord vulden.

Van den Brom: 'Mooie start'
“Een mooie start van het nieuwe seizoen”, vatte Van den Brom na afloop de wedstrijd in Dirkshorn samen. “De hele week hebben we in prettige omstandigheden kunnen trainen, dan is het mooi om af te kunnen sluiten met zo’n wedstrijd. Er waren veel mensen, het was lekker weer, ik heb mooie goals gezien, dus ik ben tevreden.”

“De tweede helft was beter dan de eerste, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Het is leuk om te zien dat sommige jongens zich hebben getoond. Daar zijn dit soort wedstrijden voor. Spelers wachten altijd op kansen en als ze die krijgen, moeten ze die pakken. Ik denk dat een aantal jongens daar vandaag goed mee is begonnen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Regioselectie Dirkshorn – AZ 2-7 (2-1)

Oefenduel

Basisopstelling Regioselectie Dirkshorn: Mitchel Michaelis; Jordi Tiktak, Dennis Jonker, Nick Kuipers, Jim Hulleman; Nick Burger, Michael Lanting, Lars Weistra; Eelke de Graaf, Pieter Bas den Hartigh, Kevin de Bruin.
Opstelling AZ: Sergio Rochet (46. Nick Olij); Djavan Anderson (46. Pantelis Hatzidiakos), Jeffrey Gouweleeuw (46. Derrick Luckassen), Jop van der Linden (46. Jan Wuytens); Ridgeciano Haps (46. Donny Gorter); Thom Haye (46. Stijn Spierings), Dabney dos Santos (46. Levi Garcia, 70. Achille Vaarnold), Joris van Overeem (46. Joris Kramer, 70. Jeremy Helmer); Guus Hupperts (46. Raymond Gyasi), Robert Mühren (46. Vincent Janssen), Muamer Tankovic (46. Fernando Lewis).

Doelpunten: 26. De Bruin 1-0, 32. Van Overeem 1-1, 44. De Bruin 2-1, 54. Janssen 2-2, 74. Janssen 2-3, 81. Gyasi 2-4, 86. Janssen 2-5, 87. Lewis 2-6, 90+1. Lewis 2-7.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Luca Cantineau

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl