AZ start voorbereiding tegen PEC Zwolle in Dirkshorn

AZ start voorbereiding tegen PEC Zwolle in Dirkshorn

Gepubliceerd op 20 juni 22, 14:00

ALKMAAR- AZ begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 2 juli met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel wordt met het sportcomplex van vv Dirkshorn gespeeld op bekend terrein. De aftrap is om 16.00 uur. Op dezelfde dag speelt een combinatieteam van (Jong) AZ op het AFAS Trainingscomplex tegen Almere City.

De afgelopen jaren trapte AZ het seizoen vaker af op het complex van Dirkshorn. Met PEC neemt de ploeg van trainer Pascal Jansen het op tegen de hekkensluiter van het afgelopen eredivisieseizoen. De Zwollenaren komen na de zomerstop uit in de Keuken Kampioen Divisie. Meer informatie over de kaartverkoop, die via AZ loopt, volgt snel.

PAOK en Olympiakos
Op weg naar de eerste officiële wedstrijd van het seizoen - donderdag 21 juli in de voorrondes van de Conference League - werkt AZ diverse oefenduels af. Zo werd eerder al bekend dat de Alkmaarders op woensdag 6 juli tijdens een trainingskamp in Epe oefenen tegen PAOK Saloniki. Op zaterdag 9 juli staat op Griekse bodem een duel met Olympiakos Piraeus op het programma.

Westerlo
Op zaterdag 16 juli speelt AZ om 16.00 uur een oefenwedstrijd in en tegen Westerlo. Over het verdere programma van de voorbereiding en de bijbehorende kaartverkoop wordt later meer bekend.

Veldtraining
Het grootste deel van de A-selectie is maandag al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dinsdag staat de eerste veldtraining op het programma.