AZ strandt in halve eindstrijd

AZ strandt in halve eindstrijd

Gepubliceerd op 28 februari 19, 23:28

TILBURG- AZ is er niet in geslaagd om voor het derde seizoen op rij de Bekerfinale te bereiken. In Tilburg verloor de ploeg van John van den Brom donderdagavond na strafschoppen van Willem II.

AZ verscheen met dezelfde elf namen aan de aftrap als afgelopen zondag. Jonas Svensson raakte niet op tijd fit en werd dus opnieuw vervangen door Ricardo van Rhijn. Stijn Wuytens maakte op de bank zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Willem II kwam net zoals tijdens de competitie-ontmoeting agressief en aanvallend uit de startblokken. Dat leidde in de openingsfase echter niet tot grote kansen voor de thuisploeg. 

Stengs
In de drieëntwintigste minuut maakte Calvin Stengs een prachtig doelpunt. Stengs nam de bal op het middenveld aan, zag ruimte en schoot vervolgens van buiten het strafschopgebied fraai raak: 0-1.

Amper kansen
Na rust waren er niet veel grote kansen te noteren voor een van beide ploegen: veel spinnen, weinig wol. Namens Willem II deed Damil Dankerlui een poging, maar zijn inzet was prooi voor Marco Bizot. Aan de andere kant was het Van Rhijn die over de rechterkant mee opkwam en Timon Wellenreuther probeerde te verrassen met een stift. De Duitse doelman kon echter makkelijk vangen.

Gelijkmaker
Na een uur spelen trok de thuisploeg de stand gelijk. De door invaller Vangelis Pavlidis weggestoken Alexander Isak vond met een laag schot vanaf links het net achter doelman Bizot: 1-1.

Corners Willem II
Daniel Crowley probeerde even later een corner te nemen zoals Idrissi in Heerenveen deed: in één keer. Bizot was echter alert en kon redden. Dat leverde nog een corner op voor de Tilburgers, maar ook die was voor de AZ-goalie.

Verlenging
In de slotminuten van de tweede helft probeerde Teun Koopmeiners van afstand zijn ploeg op voorsprong te zetten met een laag schot, maar Wellenreuther kon in de modder redding brengen. Door deze gelijke stand volgde een verlenging van een half uur.

Strafschoppen
Omdat er ook tijdens de verlenging niet werd gescoord, moesten strafschoppen uitkomst bieden. Omdat namens AZ alleen Oussama Idrissi in staat bleek raak te schieten vanaf elf meter, plaatste de thuisploeg zich voor de Bekerfinale in De Kuip. AZ moet zich nu volledig richten op de Eredivisie, waarin het zondag in Alkmaar tegen Fortuna Sittard aantreedt.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Willem II* - AZ 1-1 (0-1) (* wns)
Halve finales KNVB Beker

Opstelling Willem II: Timon Wellenreuther; Freek Heerkens, Thomas Meissner, Jordens Peters, Diego Palacios; Renato Tapia, Daniel Crowley, Pol Llonch; Aras Özbiliz (46. Vangelis Pavlidis), Damil Dankerlui, Alexander Isak.
Opstelling AZ: Marco Bizot; Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs (87. Bjørn Johnsen), Mats Seuntjens (102 (Owen Wijndal), Oussama Idrissi.

Scoreverloop: 23. Stengs 0-1, 64. Isak 1-1.
Gele kaarten: Seuntjens (AZ)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis