AZ strandt in kwartfinales

Gepubliceerd op 12 februari 20, 20:17

ALKMAAR- AZ is woensdagavond gestrand in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. In het AFAS Stadion was NAC Breda met 1-3 te sterk voor de equipe van Arne Slot. Oussama Idrissi was verantwoordelijk voor de enige Alkmaarse treffer.

Na een voetballoos weekend stuurde Slot voor het grootste gedeelte zijn vertrouwde namen naar de aftrap. Alleen Thomas Ouwejan verving Owen Wijndal, terwijl Jordy Clasie op de plek van de niet fitte Ron Vlaar stond.

Zijnet
Een sterke openingsfase van AZ leverde direct een goede kans op. Na slordig uitverdedigen van NAC stuurde Dani de Wit zijn teamgenoot Myron Boadu de diepte in. De spits was Jan Paul van Hecke te snel af, maar schoot oog in oog met oud-AZ’er Nick Olij in het zijnet.

Paal
Met een kleine twintig minuten op de klok roste Ouwejan de bal snoeihard op de borst van Olij, daarna schoot Fredrik Midtsjø de bal op de buitenkant van de paal.

Schouten
De eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers kwam van Robin Schouten. De voormalig jeugdspeler van de Alkmaarders had de bal voor het intikken, na voorbereidend werk van Finn Stokkers, maar verzuimde tussen de palen te schieten.

NAC 0-1
De volgende poging was wel raak voor NAC. Schouten kwam op over de rechterflank, legde de bal terug op de zestien en bereikte Mounir El Allouchi. De middenvelder probeerde de bal in de linkerhoek te schuiven, maar via Jonas Svensson ging-ie in de rechterbovenhoek: 0-1.

Gevaar
Direct na rust kon Marco Bizot aan de bak. Een terugspeelbal van Stijn Wuytens was zo hard, dat de doelman 'm met de grootste moeite voor de doellijn kon wegwerken. Niet veel later tikte Stokkers na een scrimmage van dichtbij naast.

Counter
Na een uur verdubbelden de Brabanders alsnog de voorsprong. Waar Svensson van dichtbij op het lichaam van Olij schoot, prikte Schouten na een snelle counter wel raak aan de andere kant. De rechtsback stak het hele veld over en liet Bizot in de verre hoek kansloos: 0-2.

Winkelhaak
Toch kwam AZ snel terug in het duel. Idrissi pikte de bal op aan de zijlijn, trok naar binnen en schoot van een meter of 35 schitterend in de winkelhaak: 1-2.

Van de lijn
De thuisclub ging vol op jacht naar de gelijkmaker, maar moest uitkijken dat NAC niet scoorde. Na een misverstand tussen Bizot en Stijn Wuytens, leek NAC te profiteren. Een handig wippertje van een Bredanaar kon nog nét door Svensson voor de doellijn worden weggewerkt.

Beslissing
De jarige Ferdy Druijf kreeg vervolgens een kans om een voorzet van Yukinari Sugawara binnen te tikken, maar verzuimde dat. In de slotfase beslisten de gasten het duel. Javier Noblejas speelde twee AZ-spelers uit en schoot de 1-3 achter Bizot.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ - NAC Breda 1-3 (0-1)
Kwartfinale TOTO KNVB Beker

Opstelling AZ: Marco Bizot; Jonas Svensson (82. Zakaria Aboukhlal), Jordy Clasie, Stijn Wuytens, Thomas Ouwejan (76. Ferdy Druijf); Fredrik Midtsjø, Dani de Wit (67. Yukinari Sugawara), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi.
Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten, Jan Paul van Hecke, Nacho Monsalve (58. Colin Rösler), Roger Riera, Pelé van Anholt; Arno Verschueren, Thom Haye (87. Yassine Azzagari), Mounir El Allouchi, Jordan van der Gaag (61. Javier Noblejas); Finn Stokkers.

Scoreverloop: 35. El Allouchi 0-1, 60 Schouten 0-2, 65. Idrissi 1-2, 86. Noblejas 1-3.
Gele kaarten: Idrissi (AZ), Verschueren (NAC Breda).
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 7.511


Foto's: Ed van de Pol / edvandepol.nl 

Wedstrijd

KNVB Beker
AZ - NAC Breda
woensdag 12 feb 2020, 18:30
Wedstrijd informatie