AZ-teams vriendschappelijk in balans

Gepubliceerd op 01 augustus 14, 15:27
ALKMAAR- Het oefenduel tussen een mix van Jong AZ en AZ Onder 19 en reserves van de A-selectie heeft vrijdag op het trainingsveld naast het AFAS Stadion geen winnaar opgeleverd. Het massaal toegestroomde publiek zag een 0-0 gelijkspel én zag veel AZ-talenten aan het werk.

Het team met reserves van de A-selectie speelde in het gloednieuwe witte uittenue. Aanvoerder van dit elftal was Donny Gorter. De middenvelder kreeg tevens de eerste kans van de wedstrijd. Na een goede aanval via Thom Haye en Ridgeciano Haps schoot de linkspoot over.

Rochet
Bij het zwarte team - tevens gehuld in een nieuw uittenue - blonk doelman Sergio Rochet uit. De Uruguayaan maakte eerst een inzet van Willie Overtoom onschadelijk en was ook paraat op een inzet van vleugelverdediger Djavan Anderson.

Helmer
De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jeremy Helmer. Het grote talent van AZ Onder 19 kwam vrij voor Rochet - na een slippertje van Wesley Hoedt - en schoot daarna hard op de paal.

De Winter
Na de rust onderscheidde ook de keeper aan de andere kant zich. Yves De Winter had een katachtige reflex in huis na een inzet van Raies Roshanali. In de slotfase was Team Wit het dichtst bij de overwinning, maar Raymond Gyasi schoot over en Overtoom trof met een schitterend afstandsschot de lat boven Rochet.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Wit - AZ Zwart 0-0


Opstelling AZ Wit: Yves De Winter; Djavan Anderson, Derrick Luckassen, Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps; Thom Haye, Dabney dos Santos (70. Jan-Willem Tesselaar), Donny Gorter; Raymond Gyasi, Fernando Lewis (46. Yovany van der Stelt), Willie Overtoom.

Selectie AZ Zwart: Sergio Rochet, Levi Opdam, Pantelis Hatzidiakos, Joris Kramer, Guus van Weerdenburg; Stijn Spierings, Jeremy Helmer, Raies Roshanali; Meraj Allahdad, Yovany van der Stelt, Vincent Weijl.
Ingebrachte wissels: Donny van Iperen, Thomas Ouwejan, Nick Doodeman.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl