AZ treft Anderlecht in kwartfinale

Gepubliceerd op 17 maart 23, 14:12

ALKMAAR- AZ treft het Belgische RSC Anderlecht in de kwartfinales van de UEFA Europa Conference League. Dat bleek vrijdag tijdens de loting in Nyon. De Alkmaarders beginnen met een uitwedstrijd op 13 april (21:00 uur). Op 20 april (18:45 uur) wordt de returnwedstrijd in het AFAS Stadion afgewerkt. 

Anderlecht bereikte de kwartfinales door het Spaanse Villarreal te elimineren. Na een 1-1 gelijkspel in België wonnen de Paars-Witten donderdagavond uit in Spanje met 0-1. Eerdere ontmoeting
Het is niet voor het eerst dat AZ en Anderlecht tegenover elkaar staan in een Europees duel. In het seizoen 2011-2012 versloegen de Alkmaarders de Zuiderburen over twee wedstrijden met 2-0 in de Europa League.

Kaartverkoop
Informatie over de kaartverkoop en de tijden van de wedstrijden zal zo snel mogelijk volgen. Houd hiervoor de kanalen van AZ in de gaten.

Halve finale
Mocht AZ doorgaan naar de halve finale, treft het de winnaar van het duel KAA Gent - West Ham United. AZ zou dan beginnen met een uitwedstrijd op 11 mei. Op 18 mei zou dan de thuiswedstrijd worden afgewerkt. 

Finale 
Mocht AZ de finale bereiken, zal het op papier het uitteam zijn. De finale wordt op 7 juni in Praag gespeeld.