AZ trekt doelman De Winter aan

Gepubliceerd op 26 juni 12, 00:00
ALMAAR- AZ heeft zich dinsdag versterkt met Yves De Winter. De Belgische doelman tekent in Alkmaar een contract voor drie seizoenen. De Winter (25) kwam afgelopen jaar uit voor De Graafschap en stond daarvoor onder contract bij KVC Westerlo.

De in Lier geboren De Winter maakte als jeugdinternational deel uit van de Belgische selectie op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Sindsdien werd hij ook drie keer geselecteerd voor de hoofdmacht van de Rode Duivels.

“Een mooie stap in mijn carrière”, reageert de Belg. “Dat was toen ik in 2011 naar De Graafschap ging ook de planning. Daar wilde ik me echt in de kijker spelen om een volgende transfer te kunnen maken. Ik was dus heel blij dat een topclub als AZ zich voor me meldde.”

De Winter: “Ik heb ergens gelezen dat Erik Heijblok drie jaar geleden precies dezelfde transfer maakte na een degradatie bij De Graafschap. Toevallig.” Bij AZ treft de doelman Rasmus Elm, die afgelopen seizoen tegen De Graafschap rechtstreeks vanuit een corner scoorde. “Ha! Ja, dat weet ik nog wel... Nu kan hij dat hoogstens nog doen als ik tijdens de training op doel sta. Dat is minder erg.”

“Na het vertrek van Niki Mäenpää waren we op zoek naar een keeper met ervaring”, zegt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Yves stond bij ons op de scoutinglijst en vanwege de degradatie van De Graafschap hadden we nu de mogelijkheid om hem over te nemen. Daar zijn we erg content mee. Hij heeft de leeftijd om nog goed te kunnen doorgroeien en kan de concurrentie aangaan met onze overige keepers in de A-selectie.”

 

Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl