AZ trekt Hupperts aan

Gepubliceerd op 25 juni 14, 18:30
ALKMAAR- AZ heeft woensdag Nederlands jeugdinternational Guus Hupperts van Roda JC overgenomen. De 22-jarige aanvaller heeft in Alkmaar een contract tot de zomer van 2018 getekend. Hupperts sluit op maandag 30 juni aan tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.

Hupperts genoot zijn jeugdopleiding bij Roda JC, de club waar hij in 2010 debuteerde in het betaalde voetbal. De pijlsnelle buitenspeler maakte afgelopen seizoen - ondanks de degradatie - indruk met 13 treffers en 7 assists in 38 officiële wedstrijden voor Roda. In totaal staat de teller op 85 duels en 17 treffers voor de club uit Kerkrade.

Stewart: ‘Bleven interesse tonen’
“We zijn blij dat we Guus Hupperts hebben vastgelegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Afgelopen winter waren we al zeer geïnteresseerd, maar toen kwamen we er niet uit met Roda JC. We bleven onze interesse tonen en hebben Guus continu het gevoel gegeven dat wij het in hem zien zitten. Mooi dat het nu alsnog tot een akkoord is gekomen.”

Stewart: ‘Behoudt overzicht’
“Met Guus hebben we er een jeugdinternational met veel potentie bij”, zei Stewart. “Hij heeft ontzettend veel snelheid, maar behoudt in belangrijke situaties bijna altijd het overzicht. Een ander sterk wapen is zijn voorzet. Met Guus hebben we er een aanvaller bij die een hoog rendement heeft qua doelpunten en assists.”

Hupperts: ‘Wil prijzen pakken’
“Dit is een mooie stap omhoog”, reageerde Hupperts op zijn overgang naar AZ. “Ik verwacht hier mooie jaren te gaan hebben. Ik wil prijzen pakken. Het lijkt me altijd al geweldig om de KNVB beker te winnen. Bij AZ is die mogelijkheid zeker aanwezig, kijk maar naar 2013. Met mijn specifieke kwaliteiten kan ik een belangrijke rol in het team spelen. Ik ben een pure buitenspeler, met veel snelheid en een goede voorzet. Hopelijk kan ik me direct in de basis spelen. Zo niet, dan kan ik als invaller wedstrijden openbreken.”

Van Basten
“Hier in Alkmaar wil ik de volgende stappen in mijn ontwikkeling zetten”, ging Hupperts verder. “Ik wil komend seizoen een nóg hoger rendement gaan halen dan afgelopen jaar. Dat is zeker mogelijk in een aanvallende ploeg. Het is leuk om met Marco van Basten te mogen werken. Met Roda JC heb ik elke wedstrijd tegen hem gescoord, vaak nog heel mooi ook. Dat belooft wat.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl