AZ-trio in EK-voorselectie Jong Oranje

Gepubliceerd op 08 maart 21, 09:16

ALKMAAR- Teun Koopmeiners, Dani de Wit en Myron Boadu zitten in de voorselectie van Jong Oranje. De Nederlandse beloften spelen later deze maand de groepsfase van het EK Onder 21 in Hongarije en Slovenië.

Bondscoach Erwin van de Looi selecteerde in totaal 36 spelers voor zijn voorselectie, waaronder dus het AZ-trio. De Wit kroonde zich tijdens de kwalificatie tot topscorer van Jong Oranje. De aanvallende middenvelder wist tienmaal te scoren. 

Programma
Jong Roemenië - Jong Oranje
24 maart (21:00 uur) | Bozsikstadion, Boedapest (Hon)

Jong Duitsland - Jong Oranje 
27 maart (21:00 uur) | Aréna Sóstó, Székesfehérvár (Hon)

Jong Oranje - Jong Hongarije 
30 maart (18:00 uur) | Aréna Sóstó, Székesfehérvár (Hon)


EK 2021 in Hongarije en Slovenië
De UEFA heeft de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar gewijzigd ten opzichte van eerdere edities. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. De groepsfase van het EK 2021 is van 24 maart tot en met 31 maart en de finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in maart doen zestien landen mee. In de finaleronde beginnen acht landen op 31 mei aan de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 3 juni en de finale is op 6 juni in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De UEFA heeft bepaald dat de landen die zich plaatsen voor de finaleronde in mei/juni hieraan voorafgaande een nieuwe EK-selectie mogen samenstellen.