AZ University Podcast over mentaal herstel

AZ University Podcast over mentaal herstel

Gepubliceerd op 11 november 21, 10:11

ZAANSTAD- In de achtste aflevering van AZ University Podcast vertelt Dr. Yannick Balk over mentaal herstel. De sportpsycholoog promoveerde aan de TU Eindhoven door aan te tonen dat topatleten en hun coaches die regelmatig relaxen beter presteren. In de podcast legt hij uit waarom en hoe je dat het best kunt aanpakken.

In AZ University Podcast legt Balk uit hoe hij mentaal herstel van topsporters mat en welke conclusies uit zijn PhD-onderzoek te trekken zijn. Hij stipt aan dat in de sportwereld veel aandacht is voor fysiek herstel, maar relatief heel weinig over mental recovery.

Head of Mindset
Als docent sportpsychologie is Balk werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Daarnaast past hij zijn kennis toe in de praktijk, want hij is ook 'Head of Mindset' bij World Tour-wielerploeg Team DSM. Zelf schaatste Balk in het verleden op verdienstelijk niveau.

Stream nu
De AZ University Podcast met Yannick Balk - die in 2018 de Nationale Sportinnovator Prijs won voor het idee van de chatbot Cato - is nu te streamen op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en SoundCloud.


Podcast
In AZ University Podcast gaan host Sven Bersee en AZ's topsportbegeleider Bart Heuvingh over uiteenlopende onderwerpen in gesprek met experts en ervaringsdeskundigen van binnen en buiten de voetbalwereld.

E1: Mentale weerbaarheid | Gast: Jan van Halst
E2: Ramadan | Gast: Khalid Boulahrouz
E3: Het belang van slaap | Gast: Floris Wouterson
E4: Kennisuitwisseling en de weg naar Tokio | Gast: Benito Maij
E5: Spelplezier | Gast: Tim Koning
E6: Actief herstel | Gast: Fabian Sporkslede
E7: Topsportouders | Gast: Harmke van der Werf
E8: Mentaal herstel | Gast: Yannick Balk

Volg AZ University
Hou de laatste updates van AZ University in de gaten via social media. AZ's learning hub is te volgen via InstagramTwitterFacebook en LinkedIn.